Tempo950x100

Tempo300x100

Експерти назвали головні проблеми земельної реформи в Україні

Експерти назвали головні проблеми земельної реформи в Україні

Таку думку висловив експерт аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace Балаш Ярабік у своєму Twitter, коментуючи новину про плани Мінагрополітики та продовольства використати технологію блокчейн для управління земельним кадастром, пише ukrainian.voanews.com

“Викликом перед земельною реформою в Україні є питання кадастру, а також питання, як переконати громадян, що у випадку земельної реформи не повториться приватизація в стилі 90-х років”, – відзначив Балаш Ярабік.

Світові експерти наголошують на тому, що проведення Україною земельної реформи є важливим елементом програми допомоги МВФ.

“Земельна реформа залишається важливим елементом програми. Ми домовилися, що потрібно більше часу, щоб прийняти правильне рішення щодо цієї важливої теми. Протягом останньої чверті століття я чую від різних політиків, що земельна реформа в Україні неможлива. Це правда, що така реформа вимагає часу і що переваги від неї відчуваються з часом. Але це не повинно тривати 25 років!”, – підкреслює перший заступник голови МВФ Девід Ліптон в інтерв’ю українським журналістам.

Окремі оглядачі відзначають, що відсутність земельної реформи обмежує бізнес свободу її громадян. Так, наприклад, охарактеризував поточну ситуацію із земельною реформою та правом власності на землю в державі Браян Меффорд, американський бізнес та політ-консультант, який працює в Україні.

“Візьмемо ситуацію фермера з Черкас, чи Кіровограда, який має 100 га землі. Якби наш умовний фермер був у США, він зміг би у банку просити про позику на час збору врожаю під заставу цієї землі. В Україні це неможливо. Земля не може виступати заставою”, – відзначив він.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-nazvaly-holovni-problemy-zemelnoyi-reformy-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати