Tempo950x100

Tempo300x100

Експерти назвали найбільш забруднені сільськогосподарські регіони

Експерти назвали найбільш забруднені сільськогосподарські регіони

Найбільш забруднені сільськогосподарські землі в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській областях. Ці питання обговорювались 7 червня 2018 року в рамках конференціі “Агроекологія 2018”, повідомляє “Інфоіндустрія”.

Так Любомир Хомічак, професор Інституту продовольчих ресурсів НААН відзначив: «За даними моніторингу, вміст важких металів у землях сільськогосподарського призначення у більшості районів України не перевищує гранично допустимих концентрацій. Проте в Запорізькій, Луганській, Донецькій, Харківській і деяких інших областях з високим рівнем розвитку промисловості у сільськогосподарських землях концентрація свинцю, кадмію нікелю, марганцю та ін. елементів  в 2-5 разів перевищує ГДК».
За його висновком, усе це підтверджує факт забруднення  харчових продуктів і, як наслідок зростання  захворюваності населення нині і  в майбутньому.

«В 2017 році забруднення ґрунтів і води стало причиною захворювань більше 6 млн. та смерті до 1,8 млн. чоловік у світі», — повідомив Любомир Хомічак.

На думку вченого, більш екологічно сприятливі для ведення сільскогосподарського вировництва з екологічної точки зору є Західна Україна, але в цьому регіоні не вистачає робочої сили.

 

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-nazvaly-najbilsh-zabrudneni-silskohospodarski-rehiony
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати