Tempo950x100

Tempo300x100

Експерти назвали найдорожчу ягоду для України

Експерти назвали найдорожчу ягоду для України

Лохина має найбільший потенціал для експорту серед інших видів ягід. Про це під час міжнародної конференції «Ягоди України-2018: заморозка та свіжий ринок» заявив керівник проекту «АПК-інформ: овочі та фрукти» Олександр Хорев. За словами експерта, інтерес українських садівників до вирощування лохини нині дуже високий. І щороку в цьому сегменті з’являються нові гравці.

«Лохина має, мабуть, найвищий експортний потенціал серед ягід. Найбільш перспективними ринками збуту поки що виступають країни ЄС, однак, за умови правильного підходу до вирощування та передпродажного доопрацювання, географія поставок буде значно ширшою», – каже експерт.

Найбільш активно розвивається комерційний сегмент площ під лохину. При цьому виробники вирощують достатньо великі ділянки під цю ягоду – від 50 гектарів і більше.

Олександр Хорев зазначив, що саме розвиток експорту є однією з головних умов успішного бізнесу з вирощування лохини.

«Необхідно розуміти, що лохина нині занадто дорогий продукт для українців. Тому в умовах росту виробництва и відсутності експорту внутрішній ринок швидко стане перенасиченим і ціни на цю ягоду будуть падати дуже стрімко», – прогнозує експерт.

Якщо ж експорт лохини буде розвиватися і виробники зуміють вийти на нові ринки збуту, то вартість лохини цьогоріч залишиться на минулорічному рівні, незважаючи на збільшення виробництва.

Джерело: agro-business.com.ua

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-nazvaly-najdorozhchu-yahodu-dlya-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати