Tempo950x100

Tempo300x100

Експерти пояснили, чому не працюють нові правила перевірки продуктів

Експерти пояснили, чому не працюють нові правила перевірки продуктів

Про це йдеться в коментарі Офісу ефективного регулювання (BRDO), передає Укрінформ.

“Ефективна реалізація Закону (“Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корма, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” – ред.) вимагає значних фінансових ресурсів від держави, а також прийняття близько 30 підзаконних актів”, – зазначили в BRDO.

Закон вводить ряд позитивних змін у галузі. Зокрема, повертає інструменти для якісного контролю за продукцією, яка ввозиться на територію України, на лінію державного кордону. Так, визначаються вимоги до облаштування прикордонних інспекційних постів для безпосереднього контролю, відбору зразків та дослідження продукції кваліфікованим персоналом. Зараз такий контроль формально здійснюється співробітниками Митної служби, які елементарно не мають для цього технічної можливості.

Закон також вводить нові інструменти регулювання – загальний документ на ввезення і загальний ветеринарний документ на ввезення, який буде підтверджувати проходження державного контролю оператором ринку.

Крім того, норми Закону встановлюють ризик-орієнтований підхід до контролю в галузі і створюють більш сприятливі умови для сумлінного бізнесу. Зокрема, державний контроль за впровадженням системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP) дозволить знизити витрати бізнесу на оснащення підприємств для виконання санітарних вимог.

Як відомо, Закон України “Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корма, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” №2042 від 18.05.2017 набув чинності 4 квітня 2018 року.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-poyasnyly-chomu-ne-pracyuyut-novi-pravyla-perevirky-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати