Експерти прогнозують зрив збору врожаю через нестачу локомотивів

Експерти прогнозують зрив збору врожаю через нестачу локомотивів

Про це заявили транспортні експерти і зерновики, пише 112.ua.

Так, дві профільні асоціації зерновиків публічно заявили про проблеми з перевезенням зерна. “Причини традиційні: брак локомотивів і корупція”, – повідомляється в сюжеті.

За словами представника Української зернової асоціації Сергія Іващенка, не вистачає локомотивної тяги, тобто нічим тягати ці вагони з елеватора в порт. “Це найбільша проблема, яка зараз є. Яка, швидше за все, потягне за собою проблеми для всіх аграріїв”, – зазначив він.

При цьому, за словами транспортного експерта В’ячеслава Коновалова, “Укрзалізниця” не поспішає кардинальним чином вирішувати питання логістики, в тому числі і питання низької пропускної здатності на в’їздах у портах.

“Все, що було зроблено за останній рік – це чиста косметика. А от щоб вирішити, ось так, важливо, проблему пропускної здатності на в’їздах у портах – такого немає”, – заявив Коновалов.

Експерти переконані – зняти напругу, щоб уникнути кризи, все ще можливо. Для цього необхідні усвідомлення масштабу проблеми із залізницею і готовність до створення оперативного штабу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-prohnozuyut-zryv-zboru-vrozhayu-cherez-nestachu-lokomotyviv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати