Tempo950x100

Tempo300x100

Експерти висловилися про нового міністра АПК

Експерти висловилися про нового міністра АПК

6 лютого в.о. міністра АПК Максим Мартинюк віддав своє крісло заступнику з питань євроінтеграції Ользі Трофімцевій.

Виникає питання – наскільки на міністерській посаді буде ефективною людина, яка займалася тільки міжнародним співробітництвом і посада якої, по суті, була суто представницькою?

“Я про неї почув, коли вона приїхала в 2016 році в Україну з Німеччини з одним з грантових проектів у сфері агробізнесу. У тому ж році стала заступником міністра, і ось тепер – фактично міністр. Теоретична база у неї є. Але від приставки в. о. їй не позбутися – через нинішній парламент не пройде. А восени все вже буде по-іншому”, – говорить голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков.

На думку заступника комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин Олександра Бакуменка, той факт, що Ольга Трофимцева займала посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції – безсумнівний плюс: «У неї хороші зв’язки, що може сприяти збільшенню експорту. А це дуже важливо – аграрний сектор приносить Україні більше 40% валютної виручки. Як профі – вона людина дуже грамотна, як організатор – подивимося».

“Дай боже їй впоратися, і поставте знак оклику! – просить директор із зовнішніх зв’язків аграрної компанії Allseeds Сергій Стоянов. – А взагалі, чому не впоратися? Звичайна чиновницька робота, є апарат, помічники…Якихось новаторських рухів від нового в. о. міністра очікувати не варто. Як і Мартинюк і його попередники, вона буде слідувати вектору, заданому урядом. А куди діватися? Але у неї голова на плечах є. Розумна, і знає мови”.

Нагадаємо, Ольга Трофімцева озвучила першочергові напрямки роботи на посаді в.о. міністра аграрної політики України.

Джерело: lenta.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksperty-vyslovylysya-pro-novoho-ministra-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати