Tempo950x100

Tempo300x100

Експорт українського яблука зріс майже вчетверо

Експорт українського яблука зріс майже вчетверо

За даними EastFruit, Україна за перше півріччя 2018 року експортувала 24 тисячі тонн яблук. Відтак продажі плодів за кордон зросли у 3,9 разів супроти першого півріччя минулого року. А виручка склала 8,2 мільйони доларів, або вп’ятеро більше, ніж торік. пише agro-business.com.ua.

Аналітики кажуть, що вторгувати вдалося більше завдяки вищій ціні на яблуко в Європі. Там збиток принесли заморозки навесні 2017-го, а також знизився урожай.

Експорт яблук в першому півріччі 2018 року був вищим, ніж у другому півріччі 2017 року на 38%. Це свідчить про подальший розвиток інфраструктури зі зберігання і доробки яблука, а також про зростання якості української плодоовочевої продукції, вважають фахівці.

За словами керівника Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федора Рибалка, загальний експорт яблук за сезон 2017/18 років збільшився в 3,2 рази.

«Вперше після введення ембарго на поставки фруктів до Росії, Україна експортувала понад 40 тисяч тонн яблука, що є підтвердженням того, що наше яблуко може конкурувати за якістю і на значно більш вимогливих ринках, ніж російський», – каже експерт.

У сезоні 2018-2019 МР потенціал експорту яблук зросте до 100-140 тисяч тонн, прогнозують в УПОА. Однак реальний показник буде меншим.

«Ми розуміємо, що досягти таких показників нам буде складно, тому що у нас поки занадто мало досвіду в організації системного експорту яблук у віддалені країни, а ринок ЄС в цьому році буде максимально насичений», – кажуть в асоціації.

Аналітики прогнозують розширення географії експорту українських плодів у новому сезоні. Однак вартість яблука буде нижчою – як для експорту, так і на внутрішньому ринку.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksport-ukrayinskoho-yabluka-zris-majzhe-vchetvero
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати