Експорт зерна цього сезону може сягнути 49 мільйонів тонн

Експорт зерна цього сезону може сягнути 49 мільйонів тонн

Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час 8-го Форуму швидкого реагування AMIS у Женеві (Швейцарія) 25 лютого, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Важливим є відкритий діалог та обмін інформацією між ключовими гравцями зернового ринку. Україна, у свою чергу, залишається стабільним, надійним партнером і експортером сільськогосподарської продукції. У цьому маркетинговому році ми очікуємо, що експорт зерна з України досягне позначки 49 млн тонн”, – сказала Ковальова.

За її словами, система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS) упродовж багатьох років залишається провідною інституцією, націленою на підвищення прозорості та передбачуваності світового ринку зерна в контексті забезпечення світової продовольчої безпеки.

“У зв’язку з поточними ринковими викликами та спільною метою щодо забезпечення продовольчої безпеки, роль інформаційної платформи AMIS з кожним роком зростає. Україна, як один із ключових гравців зернового ринку, надає велике значення сталому та передбачуваному розвитку аграрного сектору, а також узгодженій політиці на міжнародному ринку сільськогосподарської та харчової продукції”, – прокоментувала заступник міністра.

За інформацією прес-служби міністерства, на Форумі у Женеві обговорювалися короткострокові перспективи та 5-річні прогнози розвитку світового ринку зерна. Окремо розглядалось питання переоцінки історичних показників виробництва зернових культур у Китаї і наслідків для оцінок світових запасів та використання на корми.

Зазначається, що система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції (AMIS) є міжвідомчою платформою (створена за ініціативою міністрів сільського господарства країн «Великої двадцятки») щодо підвищення прозорості інформації про ринки продовольчих товарів і поліпшення координації політичних заходів у період кризи. Система спрямована на збір, аналіз та розповсюдження інформації про національні та міжнародні ринки сільськогосподарської продукції; політику розвитку сільського господарства та сільської місцевості; міжнародні ринкові умови; потенціал країн – виробників сільськогосподарської продукції. Дослідження ринків, підготовка даних та прогнозування здійснюються за чотирма основними напрямками: пшениця, кукурудза, рис та соя.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksport-zerna-coho-sezonu-mozhe-syahnuty-49-miljoniv-tonn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Справа про оборудки із землею: крім міністра АПК Сольського, підозру отримав його заступник

    Зниження ставок фрахту на перевезення зерна з глибоководних портів сприяє зростанню експортних цін

    Цукровий буряк може стати невиграшним квитком для багатьох фермерів, – думка

    Українське зерно сьогодні найдешевше на світовому ринку. Саме тому його так активно купують

    На ринку ріпаку значні цінові коливання

    «Кернел» збільшив обсяги експорту зерна вдвічі з початку року

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    БІЛЬШЕ НОВИН