Tempo950x100

Tempo300x100

Експорт зернових значно відстає від минулого року

Експорт зернових значно відстає від минулого року

Найбільше відставання по експорту у порівняння із минулим роком показує кукурудза та ячмінь, повідомляє УКАБ. Що стосується пшениці, то тут спостерігаємо значно кращу ситуацію — станом на 1 червня 2018 року Україна експортувала 99% обсягів пшениці від визначених Меморандумом про взаєморозуміння між МінАПП та експортерами. Наразі на зовнішні ринки відвантажено 16,3 млн тонн пшениці, з яких 9,52 млн тонн продовольчої якості. Обсяги експорту ячменю складають 4,2 млн тонн, що на 1,05 млн тонн менше, ніж станом на 1 червня 2017 року. Кукурудзи відправлено на експорт 16,28 млн тонн (-2,31 млн тонн до показника минулого року).

[[{“fid”:”382428″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Ольга Харабара, аналітик ринків зернових та олійних культур, Асоціації «Український клуб аграрного» зазначає, що зменшення обсягів експорту зернових культур частково буде компенсоване ростом цін на зернові культури на світовому ринку, що допоможе Україні не так суттєво скоротити валютні надходження від експорту.

Нагадаємо, що середнє значення Індексу цін на зернові ФАО в квітні склало 168,5 пункти, що на 1,7% (2,8 пункти) вище березневого рівня і майже на 15,4% вище за показник квітня 2017 року. Значення індексу продовжує зростати четвертий місяць поспіль у зв’язку зі збільшенням цін на пшеницю, фуражне зерно і рис. У випадку з пшеницею підтримку цінам забезпечують пов’язані з погодою ризики, особливо в США, і активна торгівля, тоді як ціни на кукурудзу ростуть на тлі очікуваного скорочення посівних площ в США і викликаного посухою зниження врожаю в Аргентині.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksport-zernovyh-znachno-vidstaye-vid-mynuloho-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати