Tempo950x100

Tempo300x100

Експортні ціни на масло знизилися, на внутрішньому ринку без змін

Експортні ціни на масло знизилися, на внутрішньому ринку без змін

Мало того, ціни в першій половині серпня навіть трохи просіли, повідомляє ІНФАГРО.

В першу чергу це стосується експортних цін. Деякі дрібні оператори вже готові віддавати трейдерам товар по 3950 USD/т заради отримання операційних коштів, хоча в середньому масло 82% реалізують за ціною в діапазоні 4000-4300 USD/т.

Експортні ціни масла для ЄС також знизилися, за українське масло дають 4700-4900 USD/т. За масло Селянське на ринках СНД триває «боротьба» з білоруськими операторами. Товар з України в даний момент оцінюється в 3400-3550 USD/т.

На внутрішньому ринку ситуація практично не змінилася, високожирне солодковершкове масло в основному продається за цінами в діапазоні 125-130 грн/кг, а Селянське по 102-108 грн/кг, покупці не поспішають переплачувати за товар.

Продавці продовжують сподіватися на зміну тренду. Деяку надію подає європейський ринок, який в останні тижні показує невелике зростання після затяжного спаду. Можливо, вже незабаром такі тенденції позначаться і на ціні українського товару. У липні на зовнішні ринки продано навіть менше масла, ніж в попередньому місяці (2 тис. тонн), хоча показник за сім місяців поки перевищує минулорічний на 34%.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksportni-ciny-na-maslo-znyzylysya-na-vnutrishnomu-rynku-bez-zmin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати