Експортні ціни на зернові культури

Експортні ціни на зернові культури

Зокрема, кукурудзи зібрано 34,1 млн. тонн з площі 4,4 млн. га (97%) при середній врожайності 77 ц/га; гречки намолочено 136 тис. тонн з площі 108 тис. га (99%) при врожайності 12,6 ц/га; проса зібрано 78 тис. тонн з площі 51 тис. га (98%) при врожайності 15,4 ц/га. Крім того, на зазначену дату аграрії посіяли 7,1 млн. га озимих зернових культур (98%) при прогнозованій площі 7,2 млн. га;

Україна з початку 2018/19 МР станом на 5 грудня експортувала 19,1 млн. тонн зернових, що на 9,2% більше показника за аналогічний період минулого сезону. Зокрема, на зазначену дату експортовано 9,5 млн. тонн пшениці, 6,2 млн. тонн кукурудзи і 3 млн. тонн ячменю. Також на вказану дату за кордон відвантажено 98,6 тис. тонн борошна;

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) в своєму грудневому звіті знизила прогноз світового виробництва зернових культур в 2018/19 МР – до 2,595 млрд. тонн в порівнянні з 2,601 млрд. Тонн по листопадової оцінки, що на 2,4% (62,5 млн. тонн) поступається рекордного показника в 2017/18 МР (2,657 млрд. тонн). Оцінка світового виробництва пшениці в поточному сезоні знижена на 2,8 млн. тонн, до 725,1 млн. тонн, з причини зниження даного показника для Туреччини і Росії. Також знижена оцінка виробництва фуражних зернових до 1,357 млрд. тонн, що на 3 млн. тонн поступається попереднім прогнозом (1,36 млрд. тонн), а також значно нижче показника в 2017/18 МР (1,391 млрд. тонн). У свою чергу, прогноз обсягів світової торгівлі фуражем був підвищений на 1,5 млн. тонн – до нового рекордного показника в 197 млн. тонн.

Збиральна кампанія кукурудзи в Україні практично завершилася, середня врожайність зернової досягла рекордних 77 ц/га. Водночас за даними Укргідрометцентру, в Україні на 56% обстежених полів сходи озимих культур увійшли в зиму в доброму та відмінному стані, на 35% площ стан рослин оцінювалося як задовільний. При цьому лише на 9% площ рослини були слаборозвинені (не досягнули безпечного для перезимівлі фазового розвитку), найбільше таких посівів в Луганській, Запорізькій та Одеській областях. Схожий загальний стан посівів в країні спостерігалося восени 2017 г.

З середини листопада ґрунт на полях почав промерзати, в більшості областей спостерігався сніговий покрив. З початку зимівлі мінімальна температура ґрунту на глибині 3 см нижче -5-11 ° С не опускалася і загрози рослинам не створювала.

На експортному ринку Індонезія попередила про те, що надалі Україна повинна проводити термообробку імпортних партій пшениці в місцях відвантаження з метою знищення шкідників. Процедура повинна проводитися під наглядом Української національної інспекції з питань захисту рослин. Індонезійський карантинне агентство має намір відхиляти будь-які карго пшениці, якщо в них будуть виявлені живі карантинні об’єкти. Нові вимоги набудуть чинності з 1 січня 2019 р.

Втім, на експортні ціни ця вимога негативним чином не вплинула. За даними моніторингу компанії “ПроАгро Груп”, експортні ціни на продовольчу і фуражну пшеницю на базисі FOB/Україна протягом минулого тижня залишались стабільними.

[[{“fid”:”552712″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Детальніше читайте в аналітиці від компанії “ПроАгро Груп”

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/eksportni-ciny-na-zernovi-kultury
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати