Електронні торги підвищать ціни на права оренди земельних ділянок на 20%

Електронні торги підвищать ціни на права оренди земельних ділянок на 20%

“Цей прогноз ми взяли з наших показників реалізації арештованого майна після впровадження технології блокчейн. Сьогодні зростання там становить близько 18%, і сфера реалізації прав на землю теж має потенціал зростання ціни”, – сказав він, пише “Інтерфакс- Україна”.

Він нагадав, що пілотний проект щодо реалізації прав оренди земельних ділянок у держвласності через майданчик СЕТАМ стартував 17 вересня, в системі зареєстровано перші десять лотів із п’яти регіонів України.

Як зазначив В.Вишньов, Земельний кадастр містить низку архаїчних норм про здійснення публічних аукціонів: вимагає розпочинати аукціон з оголошення ціни та трьох ударів гонга, видавати квитки учасникам, а завершувати торги звуковим сигналом.

“Цей експеримент – це виклик для СЕТАМ і Держземкадастру, тому що потрібно було адаптувати норми здійснення публічних аукціонів, які містить Земельний кодекс, і ті правила, які було зафіксовано в постанові уряду про пілотний проект”, – прокоментував він.

Він також зазначив, що протягом двох тижнів підприємство планує ввести до системи торгів земельні ділянки з усіх регіонів України.

Як повідомлялося, ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України розпочало електронні торги з прав оренди земельних ділянок у держвласності 17 вересня, торги щодо них відбудуться не раніше ніж через 30 днів. Водночас земельні аукціони традиційного формату продовжують діяти до внесення змін до Земельного кодексу України.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/elektronni-torhy-pidvyshchat-ciny-na-prava-orendy-zemelnyh-dilyanok-na-20
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати