Tempo950x100

Tempo300x100

Енергія Дикого Заходу в Козельці

Енергія Дикого Заходу в Козельці

Компанія Vitagro Partner щороку проводить  Дні Поля, які традиційно стають свого роду комунікаційною платформою для обміну досвідом та інформацією. 

«Головним завданням у роботі команди  ми вважаємо не реалізацію продуктів – насіння чи ЗЗР, а налагодження довготривалих взаємовигідних партнерських відносин із колегами-фермерами, яких тут називають не інакше як своїми партнерами» – прокоментував директор компанії Роман Рибак.

Зазначимо, що для досягнення своєї мети за останні два роки агрохімічна компанія Vitagro Partner удвічі розширила поле своєї діяльності – відтепер підрозділи компанії діють по всій Україні, від  Харкова до Львова, від Чернігова до Кропивницького. 
Зміцненню партнерських взаємовідносин з аграріями сприяє й програма спільного вирощування сільгоспкультур. Забезпечивши фермера насінням, інокулянтами, ЗЗР, добривами, технологією та агрономічним супроводом, компанія разом із фермером бере на себе відповідальність за майбутній урожай. 

[[{“fid”:”637651″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

«Найважливішим є те, що ми готові брати на себе відповідальність за врожай, як партнери», – прокоментував начальник відділу R&D Микола Сучек. 

Саме за таким форматом комунікацій майбутнє, вважають в компанії.  

Щороку Vitagro Partner нарощує оберти та вдосконалює обладнання на заводі і технології. Цього разу гостям заходу презентували нові можливості заводу Semelita.

Щоб пропонувати своїм партнерам насіннєву продукцію найвищого ґатунку та збільшити об’єми виробленого насіння, Vitagro Partner удосконалила насіннєвий завод, збудувавши елеватор, розрахований на 5 тис. тонн одночасного зберігання насіння. Окрім того, насіннєвий завод Semelita було обладнано додатковою лінією протруювання насіння. 

Відносно розвитку брендів та асортименту в компанії звикли мислити стратегічно, враховуючи виклики, що стоять перед сільським господарством, а також тенденції його подальшого  розвитку. Відтак лінійку продуктів наповнюють якісними продуктами засобами та насінням, що будуть затребуваними навіть не завтра, а й післязавтра. Насіння сої з Канади, насіння пшениці з Німеччини та Австрії, насіння ріпаку з Чехії, інокулянти з Англії – найкращі світові розробками поповнюють продуктовий портфель Vitagro Partner, де представлені: Bayton – засоби захисту рослин, Energreen- елітні мікродобрива, Semelita – насіння з високою адаптивністю.  А створений відділ R&D проводить їх дослідження в умовах різних ґрунтово-кліматичних зон України, надаючи готові рішення партнерам-фермерам. В 2019 році закладено майже 260 дослідних ділянок по всій Україні. 

[[{“fid”:”637648″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

«Питання змін клімату в аграрній галузі будуть центральними і надалі поглиблюватимуться. Зміни клімату позначатимуться на технологіях, на селекції, системах захисту та живлення. Адже реагують не тільки рослини, але й ґрунт, збудники хвороб, шкідники, в яких збивається цикл розвитку. Все це потребує від агронома нових технологічних підходів. Мета нашої компанії – на тільки запропонувати сорти та гібриди сучасної селекції, які можуть реагувати на ці зміни, але й дати відповідні технології, щоб нейтралізувати негативні кліматичні чинники», – наголошує Микола Сучек.  

Він також розповів про останні новинки продуктового портфелю Semelita, зокрема сорти пшениці озимої,  та особливості їх застосування в умовах України.

«Напередодні осінньої посівної кампанії Vitagro Partner пропонує своїм партнерам сорти нового покоління європейської селекції пшениці озимої. Зокрема для Західного регіону рекомендуємо топовий високоврожайний сорт Франц з високими хлібопекарськими якостями, високорослий надпосухостійкий сорт Турандот з потужною кореневою системою, а також ранньостиглий сорт інтенсивного типу Юлія. Актуальними є німецький сорт Практік, адаптивний до наших умов, а також сорт Мескаль компанії Лімагрейн, який йде на заміну сорту Колонія. До речі, американську Колонію також не варто списувати з рахунків. Цікавий німецький сорт Ребелл, який має невеликий колос, але може формувати до 9 продуктивних стебел. Великі перспективи мають високоадаптивний сорт Реформ компанії RAGT, а також Ріверо, який за рахунок еректоїдного розміщення листків менше випаровує вологу і добре освітлюється сонцем, що сприяє кращому фотосинтезу», – зазначає Микола Сучек. 

Для більш посушливих регіонів східної України в компанії Vitagro Partner пропонують вітчизняні сорти Селекційно-генетичного інституту Нота, Ліга Одеська та Перепілка, що є стійкими до екстремально посушливих умов. 

Учасники заходу мали можливість оглянути запропоновані сорти пшениці та ріпаку на демо-ділянках компанії Vitagro Partner. 

А завершився День Поля справжнім сюрпризом – вечіркою у стилі Дикого Заходу. 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/enerhiya-dykoho-zahodu-v-kozelci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати