Tempo950x100

Tempo300x100

Енергоефективний Хмельницький: дегазація економить щороку 2,5 млн грн

Енергоефективний Хмельницький: дегазація економить щороку 2,5 млн грн

Діана Корсакайте описала у своєму виступі успіхи, яких вдалося досягти завдяки ефективній співпраці керівництва міста, держави та USAID. Одним з яких є установка з дегазації, яка видобуває звалищний газ та переробляє його на електроенергію. За підтримки USAID у Хмельницькому було розроблено і принято ПДСЕР: План дій зі сталого енергетичного розвитку до 2025 року. Саме в рамках ПДСЕР було розроблено і здійснено установку з дегазації. Завдяки цьому місто отримуватиме приблизно 2,5 млн грн на рік. Потужність установки дозволяє щороку виробляти близько 3 мільйонів 700 тисяч кВт*год електроенергії, яку реалізуватимуть за зеленим тарифом державному підприємству.

Завдяки цьому та іншим енергоефективним проектам Хмельницький скоротить свої витрати на енергоресурси, ще активніше використовуватиме альтернативні джерела енергії та значно зменшить обсяг викидів СО2 в атмосферу. Зекономлені кошти планується спрямувати на рекультивацію міського полігону твердих побутових відходів.

Експерт резюмувала:

Якщо план дій сталого енергетичного розвитку буде реалізований в повній мірі, то економія природного газу в місті Хмельницький складе 359 мільйонів кубічних метрів. Також буде зекономлено майже 400 мВт*год електроенергії. Викиди парникових газів скоротяться майже на 240 тисяч тонн на рік. Я впевнена, що всі ці заходи будут реалізовані, оскільки місто має і бажання і політичну волю для цього здійснення. Також хочу звернути вашу увагу до широкомасштабної і прекрасної інформаційної кампанії, що проводиться в наших містах-партнерах, включаючи Хмельницький. 

[[{“fid”:”299003″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Трансляцію виступів спікерів наживо можна переглянути за посиланням та нашій сторінці у facebook.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/enerhoefektyvnyj-hmelnyckyj-dehazaciya-ekonomyt-shchoroku-25-mln-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН