Tempo950x100

Tempo300x100

Епіцентр запускає власний насіннєвий завод

Епіцентр запускає власний насіннєвий завод

На виробництві встановлене сучасне обладнання від провідного європейського виробника — насіннєва лінія Cimbria (Данія). Її потужність дозволяє доробляти з дотриманням прогресивної технології калібровки, протруєння та фасування 80-100 т насіння на добу, йдеться у повідомленні компанії, пише agroportal.ua.

«Цього року ми розпочали працювати самостійно з насіннєвим матеріалом для власних потреб. Під осінній посів підприємство підготувало понад 2000 тонн висококласного насіння пшениці», — зазначає керівник агробізнесу «Епіцентр К» Василь Мороз.

За його словами, виробництво насіння є достатньо прибутковим напрямком, тому запуск власного насінницького заводу дозволить компанії збільшити дохід з гектару. Зараз ведуться перемовини з кількома іноземними виробниками про вирощування та переробку насіннєвого матеріалу для їхніх потреб.

У перспективі компанія буде переходити на вирощування насіннєвого матеріалу зернових та зернобобових культур з його подальшою доробкою.

«Розвиток цього напрямку призведе до зниження собівартості виробництва рослинницької продукції, результатом чого стане посилення ефективності нашого агробізнесу в цілому», — підкреслює Василь Мороз.

Для вирощування насіння агрохолдинг має власні ділянки гібридізації зі зрошувальною технікою та дощовими машинами, що дозволяє вирощувати насіння за  сучасними технологіями, з дотриманням чітких строків та гарантованої якості виконання агрономічних робіт.

Довідка: аграрний напрямок групи компаній «Епіцентр К» обробляє 120 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині та Київщині. До його складу входить 20 тваринницьких ферм та 6 елеваторів. Після завершення реконструкції діючих зерносховищ та будівництва нових елеваторів потужності компанії зі зберігання зерна виростуть до 1 млн т.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/epicentr-zapuskaye-vlasnyj-nasinnyevyj-zavod
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати