Tempo950x100

Tempo300x100

Фахівці “Нібулона” організували лабораторію для визначення коронавірусу

Фахівці “Нібулона” організували лабораторію для визначення коронавірусу

Завдяки зусиллям компанії “Нібулон” в Миколаєві запрацював повноцінний сучасний лабораторний центр, у якому можна проводити аналіз на наявність/відсутність коронавірусу методом ПЛР. Ця нова лабораторія функціонуватиме на базі Миколаївського обласного лабораторного центру МОЗ України, колишня СЕС.

Про це повідомив директор компанії Нібулон Олексій Вадатурський.

“Наші фахівці спільно зі спеціалістами центру встановили все обладнання, зокрема ампліфікатор CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem 2017 року, виробник BIO-RAD (США); ламінарну шафу, саме тут проходить процес виділення ДНК; бокс ПЛР, тут відбувається приготування реакційних сумішей; мікроцентрифугу, тут теж проходить процес виділення ДНК; 2 комплекти автоматичних дозаторів; термостат та комплектуючі для приготування проб, тобто витратні матеріали. Тепер потрібна доба для адаптації цього обладнання до роботи в нових умовах, за технологією. І сьогодні зранку наші фахівці спільно з медиками проводитимуть наладку і почнуть виконувати аналізи”, – повідомляє Олексій Вадатурський.

Також директор “Нібулона” відзначив, що потужності нової лабораторії здатні проводити за добу до 400 аналізів:

“Завдяки ще одній додатковій лабораторії фахівці в Миколаєві зможуть працювати цілодобово двома бригадами і проводити до 400 аналізів”.

Крім того, Олексій Вадатурський підтвердив в Україні наявність близько 100 подібних апаратів, на базі яких можна робити якісні аналізі на коронавірус. Він готовий надати будь-яку допомогу з даного приводу.

“З усією відповідальністю можу повідомити, що таке обладнання є в 13 областях у Держспоживслужбі. Такі установки є і в обласних лабораторних центрах МОЗ України. Наприклад, за моїми даними, тільки в Києві та Київській області таких до 10. В цілому до 100, як я і говорив. І, що головне, є фахівці. Детальну інформацію я можу дати уповноваженим особам”, – підкреслив Вадатурський.

Нагадаємо, раніше Олексій Вадатурський заявив, що в “Нібулона” є американський апарат – ампліфікатор CFX96 TouchReal-Time PCR DetectionSystem – за допомогою якого можна виявляти коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). А такий метод є найточнішим для виявлення геномної РНК вірусів, що зараз існують у світі.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fahivci-nibulona-orhanizuvaly-laboratoriyu-dlya-vyznachennya-koronavirusu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати