Tempo950x100

Tempo300x100

ФАО допомагає українським фермерам підготуватися до посівного сезону

ФАО допомагає українським фермерам підготуватися до посівного сезону

Це вже другий етап постачання овочевого насіння, покликаний допомогти фермерам підготуватися до посівного сезону, який вже почався на сході України.

Цього разу  більше 125 тонн сертифікованої та високопродуктивної насіннєвої картоплі будуть роздані приблизно 1250 домашнім господарствам і малим агровиробникам, які зіткнулися з відсутністю продовольчої безпеки. Мета проекту – збільшити власне виробництво картоплі – одного з основних продуктів харчування і поповнити пропозицію внутрішнього ринку. На додаток до високоякісного насіння бенефіціари проекту ФАО отримають повний покроковий посібник по передовим методам вирощування картоплі.

“З нашого торішнього досвіду ми бачимо, що надання приблизно 100 кілограмів насіннєвої картоплі одному домогосподарству дозволяє виростити урожай, достатній для задоволення їхніх сімейних потреб майже на рік», – сказав Фаррух Тоїров, координатор програми надзвичайного реагування ФАО в Україні. «Крім того, це стає надійним джерелом додаткових доходів для багатьох з наших бенефеціарів».

Поставки насіння організовані в найскладніших і важкодоступних місцях поблизу лінії зіткнення, таких як села Жованка, Майорськ і Піски в Донецькій області, а також Старий Айдар і Середньотепле в Луганській області.

«Після трьох років роботи в цьому регіоні я бачу, що люди зберігають хороший баланс між використанням зібраних врожаїв для внутрішнього споживання і наповненням місцевих ринків», – сказав Тоїров.

Дана допомога надходить в рамках програми реагування ФАО в зоні конфлікту, яка в даний час фінансується урядом Канади і оцінюється в 2,3 млн. доларів США. ФАО організувала поставки в тісній співпраці з неурядовою організацією «Країна Вільних Людей» і місцевими волонтерами.

За останні місяці ФАО підтримала майже 30 000 домашніх господарств уздовж лінії зіткнення різними типами сільськогосподарських ресурсів, а саме системами крапельного зрошення, кормом для тварин, молодняком птиці та кроликів. Розподіл сільськогосподарської техніки серед кооперативів також буде продовжено наприкінці весни.

До початку травня команда ФАО в Україні планує надати допомогу ще 3200 сім’ям у вигляді молодих тварин та домашньої  птиці.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fao-dopomahaye-ukrayinskym-fermeram-pidhotuvatysya-do-posivnoho-sezonu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати