Tempo950x100

Tempo300x100

ФАО попереджає про загрозу занесення вузликового дерматиту в Україну

ФАО попереджає про загрозу занесення вузликового дерматиту в Україну

Про це повідомляє прес-служба ФАО, пише milkua.info.

За інформацією, Білорусія, Республіка Молдова та Україна є країнами підвищеного ризику, в зв’язку з чим необхідно в найкоротші терміни розробити і прийняти регіональний план з надзвичайного реагування та забезпечення готовності.

«Великий досвід ФАО в питаннях контролю заразного вузликового дерматиту на Балканах і на Кавказі дає можливість запустити новий регіональний проект для посилення готовності до реагування і запобігання поширенню дерматиту, який почнеться з технічного семінару в Києві», — йдеться в повідомленні.

Оскільки дерматит є новим захворюванням, ветеринарні служби в цих країнах не мають досвіду роботи з транскордонними хворобами. Потенційні серйозні проблеми включають економічні втрати від смерті худоби, зниження продуктивності тварин, високу вартість проведення програм вакцинації та управління вогнищами захворювання, і найважливіше — торгові обмеження. Ризик, що насувається поширення захворювання на ще не уражені ним Білорусію, Республіку Молдову і Україну дуже високий, враховуючи спільні кордони цих країн.

«Дуже важливо знизити ризик появи спалахів і поширення вірусу, особливо в країнах, які ще не інфіковані і, відповідно, не знайомі з ним», — сказав Андрій Розстальний, експерт Регіонального відділення ФАО для Європи і Центральної Азії по племінній справі у тваринництві та ветеринарії.

Підхід ФАО до боротьби з хворобами грунтується на ретельному моніторингу ситуації шляхом постійної оцінки ризику і гармонізації дій, спрямованих на контроль і профілактику, введення програми вакцинації та створенні регіональних платформ для обміну інформацією, досвідом і практичними рекомендаціями всередині країни. Даний проект об’єднає провідних експертів для вирішення специфічних проблем властивих кожній окремій країні, досліджуючи нові підходи для зниження ризику і контролю за спалахами в разі потреби.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fao-poperedzhaye-pro-zahrozu-zanesennya-vuzlykovoho-dermatytu-v-ukrayinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати