Tempo950x100

Tempo300x100

ФАО прогнозує скорочення виробництва м’яса і ризики для ринку бананів

ФАО прогнозує скорочення виробництва м’яса і ризики для ринку бананів

ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) в опублікованому продовольчому прогнозі передрікає скорочення світового виробництва м’яса, зростання врожаїв пшениці та кукурудзи і ризики для ринку бананів через хворобу TR4 (Fusarium Wilt Tropical Race 4), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з прогнозами ФАО, світове виробництво м’яса скоротиться в 2019 році вперше за більш ніж два десятиліття, що обумовлено спалахом африканської чуми свиней (АЧС) в Китаї, яка знищує стада тварин.

Очікується, що виробництво м’яса великої рогатої худоби, овець, птиці та свиней складе 335 млн тонн, що на 1% нижче, ніж минулого року. “Спад обумовлений очікуваним скороченням виробництва свинини в Китаї як мінімум на 20%, на частку якого зазвичай припадає майже половина світового виробництва. Виробництво м’яса птиці в Китаї, навпаки, стрімко збільшилося і, як очікується, зросте на 17% за рік, тоді як загальне виробництво м’яса в країні скоротиться на 8%”, – йдеться в документі.

На свинину, як правило, припадає більше третини світового виробництва м’яса, на свійську птицю – 39%, на яловичину – 21%.

Найбільш помітне зростання м’яса очікується в Аргентині, Бразилії, Європейському союзі і США. Прогнозується, що світовий товарообіг м’ясними продуктами зросте на 6,7% цього року, тоді як товарообіг інших продовольчих товарів знижується.

Згідно з прогнозом, світове виробництво пшениці та кукурудзи зросте цього року, тоді як виробництво рису знизиться до рівня минулого року. “Щодо споживання, то, за прогнозами ФАО, споживання всіх трьох зернових на душу народонаселення навіть перевищуватиме темпи зростання населення”, – йдеться в документі.

Тим часом, очікується, що світове виробництво насіння олійних культур уперше за три роки скоротиться, головним чином через прогнозоване скорочення посівів сої і зниження врожайності в США, а також слабшого прогнозу щодо врожаю ріпаку в Канаді і Європейському союзі.

ФАО також прогнозує, що світове виробництво цукру зменшиться на 2,8% у наступному році, навіть незважаючи на зростання світового споживання.

Згідно з прогнозами, виробництво молока збільшиться на 1,4%. Майже 90% цього зростання буде обумовлене збільшенням поголів’я молочного стада в Індії і Пакистані.

Очікується, що світове виробництво риби залишиться незмінним з 2018 року: зниження улову риби на 3,4% компенсується збільшенням виробництва в секторі аквакультури на 3,9%.

У доповіді також міститься оцінка гіпотетичних ринкових ризиків хвороби TR4 на світовому ринку бананів, який оцінюється в $ 45 млрд.

При стриманому розвитку ситуації, виходячи з припущень про те, що хвороба не вийде за межі Колумбії, поступове поширення TR4, швидше за все, спричинить за собою падіння світового виробництва на 2%, а також викличе зростання світових цін на банани на 9,2% до 2028 року, йдеться в документі.

 

Перегляди: 15
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fao-prohnozuye-skorochennya-vyrobnyctva-myasa-i-ryzyky-dlya-rynku-bananiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати