Tempo950x100

Tempo300x100

ФАО закликає до широкомасштабної вакцинації худоби, щоб стримати нодулярний дерматит

ФАО закликає до широкомасштабної вакцинації худоби, щоб стримати нодулярний дерматит

В офіційному документі, опублікованому сьогодні, ФАО попередила, що навіть країни, які досі не піддавалися епідемії цього захворювання, але вважаються схильними до ризику, повинні провести вакцинацію, щоб запобігти поширенню хвороби, яка може призвести до руйнівних наслідків для фермерського господарства, особливо для дрібних фермерів.

Нодулярный дерматит – це вірус віспи великої рогатої худоби, який переноситься укусами комах, який може виявитися смертельним для великої рогатої худоби, але не впливає на здоров’я людей.

Раніше хвороба зустрічалася тільки в Африці. У 2013 році вона з’явилася в Туреччині, а потім швидко поширилася по дев’яти країнам у Східній Європі та на Балканах.

У розпал поширення захворювання в Європі постраждалі країни зареєстрували до 200 спалахів, що призвело до значних економічних втрат внаслідок падіння виробництва молока і зниження якості шкіри тварин, а також до загибелі приблизно 15 відсотків тварин у постраждалих стадах.

«Незважаючи на те, що спалах в Європі вдалося стримати в квітні завдяки проведенню масових вакцинацій, ми бачимо, що хвороба знову з’являється в останні місяці в Албанії, Греції і Македонії. Це ще один попереджувальний знак про те, що хвороба ще не повністю знищена, і може продовжувати поширюватися, якщо ми не активізуємо зусилля з контролю над нею», – сказав Рен Ванг, заступник Генерального директора ФАО з питань сільського господарства і захисту прав споживачів.

«Незважаючи на прогрес, досягнутий у боротьбі з нодулярним дерматитом, все ще існують деякі прогалини, на яких нам потрібно зосередитися. По-перше, нам необхідно краще розуміти, наприклад, може нодулярный дерматит передаватися через заражене молоко від однієї тварини до іншої, або можуть заражені тварини, які не виявляють клінічних ознак, все ще поширювати вірус», – зазначив Ванг.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fao-zaklykaye-do-shyrokomasshtabnoyi-vakcynaciyi-hudoby-shchob-strymaty-nodulyarnyj-dermatyt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати