Tempo950x100

Tempo300x100

Ферма без жодного метра родючих земель прогодує 180 тисяч осіб

Ферма без жодного метра родючих земель прогодує 180 тисяч осіб

Стартап Plenty, отримавши $200 млн додаткового фінансування, відкриває другу вертикальну ферму в передмісті Сіетла, пише Хайтек. Ангар площею 30 480 кв. м розміститься в містечку Кент, штат Вашингтон. На фермі будуть виробляти близько 2000 тонн овочів щороку — цього достатньо, щоб нагодувати 180 000 чоловік.

Зараз Plenty вирощує овочі під світлодіодними лампами на багатоярусних шестиметрових полицях в будівлі колишнього розподільчого центру електроніки в Сан-Франциско. Технологія називається «внутрішнє вертикальне сільське господарство». Така методика не вимагає ні пестицидів, ні сонячного світла, ні навіть ґрунту, щоб цілий рік збирати врожай у відносно невеликих закритих приміщеннях.
Plenty прагне максимально автоматизувати весь виробничий процес. Так, для пересаджування саджанців стартап використовує маленьких роботів Schleppers. Крім того, у компанії є невиробничий об’єкт у Вайомінгу, де фахівці Plenty шукають нові способи вирощування 300 сільськогосподарських культур. Нещодавно компанія отримала сертифікат, що їх продукція повністю відповідає стандартам якості так званих органічних продуктів харчування.

Нова ферма офіційно відкриється навесні 2018 року і буде в два рази більше тієї, що знаходиться в Каліфорнії. Там почнуть виробляти 15 видів зелені, полуницю, помідори і кавуни. Глава Plenty Метт Бернард сказав, що полуниця може здатися покупцям трохи незвичніою: дрібнуватою і не дуже соковитою. Зате набагато солодшою, ніж зазвичай.

Plenty має намір відкрити вертикальні ферми з площею грядок більше 9 000 кв. метрів в кожному великому місті світу. Компанія вже веде переговори з 15 країнами та керівниками найбільших торгових мереж. Коштів на світову експансію у них достатньо — на сьогоднішній день активи компанії оцінюються в $226 млн. В липні стартап отримав $200 млн від голови SoftBank Масаесі Сона. Інвестором Plenty також є глава Amazon Джефф Безос.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ferma-bez-zhodnoho-metra-rodyuchyh-zemel-prohoduye-180-tysyach-osib
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати