Tempo950x100

Tempo300x100

Ферма в пустелі буде виробляти 129 тонн овочів на рік

Ферма в пустелі буде виробляти 129 тонн овочів на рік

Ферма Sahara Forest, що займає три гектари в пустелі, зможе виробляти понад 95 літрів води на день і вирощувати близько 130 тонн овочів на рік, пише finance.ua.

Ферма включає в себе дві теплиці загальною площею 1349.97 кв. метрів. Енергію для проекту генерують фотоелектричні панелі, а для поливу використовується технологія зрошення теплиць.

Головні інвестори проекту – уряд Норвегії і Євросоюз. «Проект Sahara Forest показує, що інноваційне застосування технологій може змінити наші екосистеми таким чином, щоб це приносило користь клімату, людям і бізнесу», – розповів міністр з питань клімату та навколишнього середовища Норвегії Відар Хельгесен. Крім того, проект Sahara Forest спрямований на боротьбу з бідністю і націлений на створення «зелених» робочих місць.

Надалі організація має намір відкрити в Йорданії центр площею 20 гектарів, проект в Акабі – це тільки початок. Також нещодавно Sahara Forest завершив пілотний проект у Катарі і працює на об’єкті в Тунісі. Головний виконавчий директор проекту в Сахарі Йоакім Хауге заявив, що Йорданія може стати «хабом зелених систем».

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ferma-v-pusteli-bude-vyroblyaty-129-tonn-ovochiv-na-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати