Tempo950x100

Tempo300x100

Фермер, через якого загинули сотні бджіл, відшкодував збитки 12 пасічникам

Фермер, через якого загинули сотні бджіл, відшкодував збитки 12 пасічникам

Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

23 травня 2018 року Головне Управління Держпродспоживслужби у Волинській області зафіксувало факт масового підмору бджіл в селах Новий Двір, Літин, Осьмиговичі , Купичів, Озеряни, Сушибаба Турійського району Волинської області.

Для встановлення причин загибелі бджіл спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області комісійно обстежили пасіки, посіви ріпаку та відібрали зразки підмору, розплоду бджіл, стільникового меду, рослин ріпаку і бакову суміш пестициду.

За результатами досліджень, проведених ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби», в зразках підмору бджіл інфекційних та паразитарних хвороб не виявлено. За результатами проведеної фітосанітарної експертизи ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія», ентомологічних та мікологічних шкідливих організмів в посівах ріпаку не виявлено.

За результатами випробувань Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів, в зразках рослин, бджіл, бакової суміші виявлено залишкові кількості пестицидів, а саме діючу речовину інсектицидної дії лямбда-цигалотрин (49,85 г/л).

Підсумовуючи наведене, причиною загибелі бджіл стало порушення норм чинного законодавства при обробці посівів ріпаку препаратами інсектицидної дії з діючою речовиною лямбда-цигалотрин.

Станом на 15.06.2018 господарство- власник посівів (Колодяжненське СТзОВ імені Лесі Українки) добровільно відшкодувало фінансові втрати 12 з 17 пасічників.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-cherez-yakoho-zahynuly-sotni-bdzhil-vidshkoduvav-zbytky-12-pasichnykam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати