Tempo950x100

Tempo300x100

Фермер розводить хижаків, шкурки яких коштують 850-1000 грн

Фермер розводить хижаків, шкурки яких коштують 850-1000 грн

Рибою тепер годує три десятки песцiв, на яких заробляє до 350 тисяч гривень, пише Експрес.

“Усе почалося з того, що двоє моїх приятелiв взялися за вирощування i реалiзацiю риби, – розповiдає чоловiк. – Тож i я вирiшив пiти їхнiм шляхом – облаштував ставки, запустив рибу, ретельно доглядав її. А коли вона виросла, то зрозумiв, що головна проблема в цiй справi в тому, що нинi її важко продати, а реалiзовувати за низькою цiною менi невигiдно.

Тому я вирiшив взятися за розведення срiблястих песцiв, яким i згодовую вирощену рибу, що для них є найкращим смаколиком, бо давати нашу ставкову рибу, як-от товстолобик, короп та iншi, цим тваринам категорично не можна.

Загалом, розведення цих симпатичних хижакiв доволi проста й не дуже затратна справа. Мiй брат має забiйний цех, тож привозить обрiзки та кiстки, якi я даю тваринам на снiданок. А на вечерю готуємо густi кашi iз сумiшi кукурудзяної, ячмiнної та пшеничної круп iз м’ясними обрiзками. Також раз на тиждень даю трiшечки соняшникової макухи й вiвсяної крупи та спецiальнi вiтамiни. Обов’язково в рацiонi мають бути овочi: морква, капуста, буряки, картопля. Песцi великi любителi смаженої рибки, тож тричi на тиждень смажу її.

Щодо утримання, то пiд свою ферму я спершу вiдвiв хлiв, а коли тварин стало багато, просто надворi зробили накриття, i пiд ним ми з зятем змайстрували клiтки, у яких живуть самцi. До речi, клiтки найкраще робити з оцинкованої сiтки, i розмiром вони мають бути, як мiнiмум, два метри завдовжки й пiвтора завширшки. Висота – один метр”.

Наприкiнцi березня самички, якi живуть в утеплених вольєрах у хлiвi, народжують по 10-12 малят, що через два тижнi починають бачити й дуже активно розвиваються. “У перiод лактацiї мами дуже втрачають у вазi, тому в цей перiод їх потрiбно повноцiнно годувати, щоб забезпечити всi потрiбнi їм вiтамiни, – наголошує господар. – На початку лiта малята вже самi їдять. Тодi я вiдселяю звiрят вiд самичок у спецiально загороджену територiю, де вони вiльно бiгають.

У цей час велику увагу потрiбно придiлити годуванню молодняка – у його рацiон я вводжу курячi яйця та козяче молоко, яке не лише дуже корисне, а й своїм складом близьке до материнського. Таке годування сприяє тому, що шерсть тварин блискуча i дуже гарна. А коли молодi тваринки стають статевозрiлими, то розселяю їх у клiтки. На початку зими, пiсля осiнньої линьки, я вiдбираю частину тварин на розплiд, а всi iншi йдуть на забiй.

Шовковисте й неймовiрно гарне хутро залюбки купують виробники верхнього одягу для любителiв шубок, тож за рiк я заробляю до 350 тисяч гривень, адже вартiсть шкурки сьогоднi становить у межах 850-1000 гривень. Це залежить вiд довжини шкурки, якостi вичинки. Ще частину грошей заробляю на продажу щенят, яких часто купують як домашнiх улюбленцiв. Адже песцi, незважаючи на те, що є хижаками, легко приручаються i стають добрими грайливими друзями”.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-rozvodyt-hyzhakiv-shkurky-yakyh-koshtuyut-850-1000-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    На Буковині планують абрикоси та черешні вирощувати у теплицях

    БІЛЬШЕ НОВИН