Tempo950x100

Tempo300x100

Фермер вивів сорт суниці, яка за смаком схожа на ананас

Фермер вивів сорт суниці, яка за смаком схожа на ананас

За словами Георгія, ягоди цього сорту за смаком і ароматом схожі на ананас, пише agrarii-razom.com.ua.

Георгію Лацабідзе 25 років. У Телавськом державному університеті він вивчав агрономію та біологію. Останні п’ять років Георгій присвятив селекційній роботі. У селі Кісісхеві Лацабідзе і його сім’я володіють великим господарством. Крім різних сортів суниці, там вирощують гігантську ожину – її ягоди розміром із сірникову коробку.

Про виведення нового сорту суниці садової Георгій розповів на своїй сторінці в Facebook. Назвав його Лацабідзе в честь своєї дружини – «Маріанна». Селекціонер каже, що ягоди цього сорту дуже солодкі. Вони яскраво-червоного кольору і мають форму правильного конуса. Що важливо, ягоди пружні і добре транспортуються.

«Головна якість, що характеризує його і відрізняє від інших сортів – це запах і смак ананаса. Тут хочу зазначити, що ці ягоди все ж смачніші і солодші за ананаса. Я розумію, що у ананаса є особлива форма і краса, через які він займає почесне місце на столі. Разом з тим, фактом є те, що у нас вже є якийсь його замінник – новий сорт суниці садової », – написав Лацабідзе.

Георгій вважає, що сорт «Маріанна» може стати «великим досягненням в сільському господарстві і науковому просторі». Одночасно, він зазначає, що говорити про це можна буде тільки тоді, коли сади з цим сортом будуть розбиті, а покупець позитивно оцінить новинку.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-vyviv-sort-sunyci-yaka-za-smakom-shozha-na-ananas
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати