Фермер з Київщини побудував успішний бізнес на вирощуванні мікрогріну

Фермер з Київщини побудував успішний бізнес на вирощуванні мікрогріну

Разом з цим, культивувати мікрогрін не складно, головне — дотримуватись необхідних умов вирощування.

Власним досвідом вирощування мікрогріну поділився Максим Кірічко, директор київської вертикальної гідропонної ферми «Щастя Здоров’я», пише aggeek.net.

«Культивація мікрогріну не складна. Якщо для росту салату на гідропоніці потрібні стартові інвестиції, то з мікрогріном все простіше. Грубо кажучи, його можна виростити в себе на вікні. Після кількох днів у темряві йому потрібно багато світла, середня температура і дуже хороша циркуляція повітря. Вирощувати мікрогрін можна використовуючи геотекстиль і перліт. Останній служить як субстрат, він відмінно зберігає вологу. Зверху кладеться геотекстиль, куди безпосередньо сіється насіння», — пояснює Максим Кірічко.

Тривалість виробничого циклу мікрогріну значно коротша (1-2 тижні), ніж у дорослих аналогів (4-6 тижнів). Отже, поки дозріє салат, можна зробити від 3 до 4 виходів мікрогріну. Крім того, він не вимагає великої площі. Все, що потрібно, — світло та своєчасне зрошення.

    «Мікрогрін вирощуємо під замовлення клієнта. Кількість може бути різна. 30 кг на тиждень вважаємо непоганим замовленням. Кілограм коштує від 400-700 грн, в залежності від виду», — розповідає директор.

Що стосується конкуренції, — вона велика. Увійти на ринок з цим продуктом не складно, як фінансово, так і технічно. А там де простий вхід, там і бажаючих багато.

Окрім мікрогріну на фермі у Максима Кірічка вирощують, горох, соняшник, червонокачанну капусту, редис, буряк, крес-салат, амарант, коріандр, цибулю, мазуну, льон. Секрет успіху — підготовка насіння. Ферма «Щастя Здоров’я» закуповує його у світових лідерів з Нідерландів.

Довідка: дослідженнями Коледжу сільського господарства та природних ресурсів штату Меріленд (AGNR) та Міністерства сільського господарства Сполучених Штатів (USDA) доведено, що мікрогрін має більшу поживну цінність, ніж зріла рослина. У ході досліджень вчені виявили, що мікрогрін утримує від 4 до 40 разів більше поживних речовин, ніж зріла рослина.

Тому і користь мікрогріну колосальна. В зелені безліч вітамінів і мікроелементів, а так як рослина знаходиться тільки на початку свого становлення — природа дає йому максимум необхідних корисних речовин у високій концентрації.

Мікрогрін очищає організм, омолоджує клітини тіла і сприяє омолодженню шкіри, прискорює ріст волосся. Також він дуже корисний для травлення і крові. Калорійність продукту настільки низька, що організм на його перетравлення витрачає більше енергії.

Джерело: superagronom.com

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-z-kyyivshchyny-pobuduvav-uspishnyj-biznes-na-vyroshchuvanni-mikrohrinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати