Tempo950x100

Tempo300x100

Фермер з Сумщини купив робота-дояра

Фермер з Сумщини купив робота-дояра

У селі Клишки Шосткинського району на Сумщині місцевий фермер купив сучасного доїльного робота, пише agro-business.com.ua.

Робот-дояр коштує 50 мільйонів гривень. Машина здатна показувати, скільки корова з’їла, скілька разів ходила доїтися та кількість надоїв. Головний плюс робота – мінімальне втручання людини дозволяє виробити молоко найвищої якості.

«Наша задача, коли ми ставили робота – максимально зменшити участь людського фактору. Щоб все робив комп’ютер. Бо людина є людина – дома сімейні проблеми, ще щось. А комп’ютер як задав, так він і контролює. Є кормова станція, яка до робота в кожне доїльне місце подає корм. Корова поки доїться, вона їсть цей корм. Це як приманка», – розповідає власник сімейної ферми Дмитро Дзюба.

Невдовзі фермери планують запустити цех із переробки сировини. Таким чином підприємство зможе виконувати повний ланцюжок виробництва – від вирощування кормів до отримання молока екстра якості. Розпочати нову діяльність поки що не вдається, бо не вистачає працівників, каже власник сімейної ферми.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-z-sumshchyny-kupyv-robota-doyara
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати