Tempo950x100

Tempo300x100

Фермер з Волині обробляє землю зробленим власноруч тракторцем

Фермер з Волині обробляє землю зробленим власноруч тракторцем

Творець мінітрактора Віталій Федонюк, майстер-винахідник з Шацька, що на Волині, розповів seeds.org.ua історію його створення.

“Був у мене старенький “Жигулик”, ремонтувати його вже не було сенсу – вирішив здати його на металобрухт. Однак всі механічні вузли я залишив. Переглядаючи відео в YouTube я побачив сюжет про хлопця, який зробив тракторця з вузлів автомобіля “Москвич” – так і народилась ідея зробити собі щось схоже. Погортав сторінки соцмереж, найшов багато інформації про те, як люди виготовляють трактори і не тільки трактори, з того що мають під рукою. Ідей дуже багато. Десь підглянув одне, десь інше – так і все почалось”, – зазначає Віталій Федонюк.

Трактор винахідник планував використовувати здебільшого для транспортних робіт: щось привезти, кудись заїхати.

“Віддав мені тесть якось кінський плужок, так з’явився стимул зробити навіску. Через 2 вечори плуг було встановлено. Почав орати город. Наче б все гаразд, але відчувається що важкувато йде. Довелося купувати більш потужний двигун на 8 кінських сил – одразу відчув різницю в тягових характеристиках”, – розповідає Віталій Федонюк.

Мінітрактор в фермера вже 3 роки. За цей час пройшов всі можливі тест драйви. Де були які слабкі місця – винахідник посилив. В результаті отримав надійного помічника з хорошими характеристиками. 

“Можливо таким тракторцем не обробиш гектари поля, однак невеликі земельні наділи – саме для нього. А ще його можна використовувати як звичайну міні-вантажівку для дому”, – підкреслив винахідник.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermer-z-volyni-obroblyaye-zemlyu-zroblenym-vlasnoruch-traktorcem
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати