Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери Київщини вимагають перевірки діяльності антирейдерської комісії

Фермери Київщини вимагають перевірки діяльності антирейдерської комісії

Про це “Kurkul.com” повідомив перший заступник голови Кагарлицької РДА Роман Коваленко.

Лист направлено у зв’язку зі встановленими фактами скасування комісією державної реєстрації договорів оренди землі діючих у районі підприємств на догоду іншим підприємствам, що “намагаються” почати свою діяльність на території району.

“Причини обираються абсолютно формальні, так би мовити, “притягнуті за вуха”. Для прикладу – одна зі схем: знаходять орендодавця, що в скрутну хвилину звернувся до орендаря за допомогою та отримав орендну плату наперед на кільканадцять років. Через хворобу, лікування, навчання, будівництво, кредит чи з інших причин. Такому громадянину пропонують написати заяву до антирейдерської комісії про те, що був не при пам’яті під час підписання договору, чи, наприклад, вимагав зробити агрохімобстеження своєї ділянки, а його не зробили. Ділки пропонували “вирішити” в комісії питання скасування державної реєстрації договору самі, нікуди ходити не потрібно. Взамін, необхідно підписати договір оренди з цими ділками на великий термін, за що такий орендодавець отримає 5 тис грн”, – розповів Роман Коваленко.

На сьогодні є вже понад два десятки таких рішень по ряду підприємств. У середовищі найбільш активної частини суспільства району шириться негативний резонанс через загрозу розорення основних платників податків та знищення робочих місць.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-kyyivshchyny-vymahayut-perevirky-diyalnosti-antyrejderskoyi-komisiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати