Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери на Донбасі відновлюють господарство

Фермери на Донбасі відновлюють господарство

Село Чермалик під Маріуполем більше двох років страждало від обстрілів. Снаряди зруйнували будинки і ферми. Довгі місяці вони були порожні, пише Сегодня.

Зараз, коли канонад майже не чути, фермери взялися відновлювати господарство.Півтора роки тому через обстріли бойовиків ця ферма була зруйнована. Від вибухів повилітали вікна, згоріли корми, снаряди побили техніку. Але фермери не опустили руки і зараз тут, в декількох сотнях метрів від лінії розмежування, вирощують півтисячі голів худоби.Господарство піднімали з попелу – каже фермер Ольга Попова. Осколки від снарядів прибирали – відрами. Працюючи на фермі, загинув онук Ольги Іванівни – Нікос. З другом вони обприскували поле, і їх трактор підірвався на протитанковій міні. Запчастини від його машини досі в центрі подвір’я.

У вересні ферма отримала безповоротний грант від обласної влади в півмільйона гривень. Тепер згідно з назвою конкурсу гордо іменує себе – “Донецьким куркулем”. Відразу ж запропонувала роботу п’ятьом селянам і купила триста овець.

Приплід не змусив себе чекати. На фермі вже навчилися не звертати увагу на поодинокі вибухи десь за селом. А ось ще один так званий куркуль – Валерій Іллініч.

На свою дотацію зважився виростити двісті телят. Дав роботу чотирьом селянам. Не приховує – фінансова допомога допомогла стати на ноги, але ще належить подолати бюрократію – за поле в сірій зоні з нього більше року стягують податки.

Обидва фермера налаштовані рішуче – не тільки виконати умови контракту з державою, а й завести інших тварин. Перевиконання – вже почалося.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-na-donbasi-vidnovlyuyut-hospodarstvo
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати