Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери наполягають на введенні фіксованого податку

Фермери наполягають на введенні фіксованого податку

Про це вони заявили на 28-му з’їзді Асоціації фермерів та землевласників України (АФЗУ), пише AgroPolit.com.

Під час зустрічі фермери запропонували ввести фіксований податок з 1 га землі.

«Сьогодні немає закону про одноосібне господарство. Ми багато років говоримо про той єдиний податок на землю, та понад 20 років не можемо його запровадити. Щоб одноосібники приєдналися до асоціації, потрібен єдиний податок на землю, і він має бути для всіх: для фермера, для одноосібника, для кожного», — підкреслив фермер, голова АФЗУ Гощанського району Олег Поліщук.

На це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк пообіцяв впровадити пільговий період.

«Єдиний податок потрібно запровадити. ЄСВ, який платить фермерське господарство та, особливо, сімейні фермерські господарства, повинна сплачувати держава, принаймні, якийсь пільговий період, наприклад, 5-річчя», — зазначив Максим Мартинюк.

У свою чергу, Віктор Шеремета пояснив, як це має працювати на практиці.

«Те, що ми виступаємо за єдиний податок за гектар, — це правильно, але він повинен бути диференційованим: малий фермер платить менший податок, велике підприємство — більший податок. Можна зменшити ставку за відшкодування при експорті. Фермери не отримують відшкодування, ніхто не експортує. За минулий рік при експорті відшкодовано майже до 100 млрд грн. Можна знайти баланс, щоб задовольнити і фермера, і великого виробника», — розповів Віктор Шеремета.

Фермери пропонують до такої «ідеальної картини» міністерства свої правки.

«Універсальний прозорий фіксований податок з 1 га в рослинництві або з виручки у тваринництві повинен бути диференційованим: відсутня плата для дрібних господарств, низька для середніх, малих і висока для великих господарств. Задля агроекологічного користування землею держава повинна обмежити верхню планку оренди», — розповідає голова Драбівської районної організації АФЗУ Валерій Перепелиця.

Він додав, що фермерське господарство не може конкурувати з холдингами, адже, на відміну від них, фермер сплачує податки

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-napolyahayut-na-vvedenni-fiksovanoho-podatku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати