Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери не вірять в урядову програму підтримки

Фермери не вірять в урядову програму підтримки

За програмою розвитку фермерства, презентованою Мінагрополітики на з’їзді Асоціації фермерів та приватних землевласників України, 500 млн грн направлять на на здешевлення відсоткової ставки за кредитами. Проте дрібні фермери вважають, що отримати сам кредит така ініціатива уряду не допоможе, повідомляє Kurkul.com.

У безперспективності таких урядових ініціатив впевнений фермер із Харківщини Сергій Колодяжний.

«Назвіть мені хоча б одне прізвище пересічного фермера, який відчув підтримку держави. Я не чув в області щоб хтось із дрібних фермерів отримав компенсацію кредитної ставки чи іншу допомогу. Нам досі не відшкодували ПДВ. То про що тут говорити. Повинні бути звіти з конкретними фермерами, які скористалися держпідтримкою. Тоді я в це повірю. А так це все лише порожні обіцянки», — повідомив він.

Директор ФГ «Одарочка» Юрій Щетінін поділяє думку колеги та вважає, що виділеними урядом коштами в кінцевому результати скористаються лише великі холдинги.

    «Я дивлюся на своїх колег-фермерів, які ходять по банках із протягнутою торбою. Усім відмовляють. У тебе нема застави та кредитної історії — до побачення. Ось така ситуація. Тобто дрібні фермери як не могли отримати банківські кредити, так і надалі не зможуть. І цих 500 млн грн погоди не зроблять», — вважає фермер.

Не вірити в благі наміри посадовців аграрій має всі підстави.

«Ось вам конкретний приклад минулого року: обіцяли компенсацію 20 % вартості при придбанні української сільгосптехніки. Я купив української грунтооброблювальної техніки майже на 1 млн грн, а мені розповідають що я не з того банка заплатив і нічого компенсовувати не будуть. Про компенсацію оголосили в лютому місяці, а порядок компенсації оприлюднили у квітні», — обурюється Юрій Щетінін.

Фермер упевнений, що «нагорі» однаково знайдуть лазівку щоб не компенсувати нічого. То не та кредитна ставка, то ще щось придумають. А от «Косюкам», звісно все компенсують.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-ne-viryat-v-uryadovu-prohramu-pidtrymky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати