Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери Німеччини вимагають знищити 70% кабанів

Фермери Німеччини вимагають знищити 70% кабанів

Це змушує німецьку фермерську асоціацію вимагати відстрілу 70% диких кабанів в якості запобіжного заходу, пише agroperspectiva.com.

“Крім того, повинно бути дозволено вбивати самок кабана, — сказав віце-президент Асоціації фермерів Вернер Шварц. — Страждання тварин в результаті дій мисливців набагато менше, ніж від поширення чуми”. Шварц також визнав, що масове культивування кукурудзи для біогазових установок забезпечило кабанам велику кількість їжі і місця для укриття — прекрасні умови для зростання популяції”.

У числі додаткових протиепізоотичних заходів пропонується використання собак на прикордонному контролі для пошуку  можливо зараженої їжі, інформування під розпис сезонних сільськогосподарських працівників на їх рідних мовах про забезпечення регулярного очищення і дезінфекції приміщень ферм і транспорту.

Міністр сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт згоден із запропонованим посиленням відстрілу. “Розумне скорочення популяцій дикого кабана відіграє ключову роль у профілактиці поширення АЧС”, — сказав Шмідт. — Щоб досягти мети скорочення їх популяції, сезони полювання на кабана повинні бути цілорічним”.

Президент Асоціації Йоахім Руквид попередив, що спалах африканської чуми свиней у Німеччині буде мати «катастрофічні наслідки» для свинарської галузі. “Ринки впадуть, — заявив він. — Тому необхідно використовувати всі доступні засоби для захисту від хвороби”.

За оцінкою фахівців, потенційний збиток німецькому сільському господарству становить від двох до трьох мільярдів євро в рік. Якщо до цього додати витрати на боротьбу з хворобами і втрати всієї пов’язаної з сільським господарством харчової промисловості, то сума буде обчислюватися десятками мільярдів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-nimechchyny-vymahayut-znyshchyty-70-kabaniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати