Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери-орендарі зможуть купити землю на пільгових умовах

Фермери-орендарі зможуть купити землю на пільгових умовах

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на прес-конференції, присвяченій фінальної версії законопроекту про ринок землі, пише УНІАН.

“За ціною нормативної грошової оцінки з розстроченням на сім років”, – сказав він. За словами Мілованова, це буде інструментом непрямої державної підтримки фермерів.

За даними міністерства, середнє значення нормативної грошової оцінки 1 га сільськогосподарських земель становить 27 499 гривень.

Нагадаємо, в аграрному комітеті презентували остаточну версію законопроекту про ринок землі. Зокрема, в підсумковій версії йдеться про те, що учасниками ринку можуть бути тільки фізичні особи – громадяни України, юридичні особи, які засновані громадянами України, держава і місцева громада.

Раніше Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в цілому законопроєкт №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

Нагадаємо, законопроект про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні наразі не стоїть на порядку денному Верховної ради. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-orendari-zmozhut-kupyty-zemlyu-na-pilhovyh-umovah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати