Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери понесли втрати через наплив імпортного буряку

Фермери понесли втрати через наплив імпортного буряку

Знизити ціни «допоміг» імпорт з Польщі, поставки з цієї  країни почали суттєво зростати в другій половині березня – саме так зреагували українські перекупники на сезонне подорожчання  вітчизняного буряку. За даними «Інфо-Шувар», напередодні Великодня продавці на гуртових ринках неодноразово намагались підняти ціни, але ці спроби не мали успіху, тому що і перекупники і роздрібні мережі констатували негативний вплив цінового зростання на обсяги реалізації. Тому сьогодні на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» більшість угод  з продажу буряку здійснюються   за ціною 7,0-8,0 грн/кг (0,21-0,25 EUR/кг). Нагадаємо, ще тиждень тому на гуртових ринках України ціни на буряк піднімались до 9,0-10,0 грн/кг (0,28-0,31 EUR/кг).

Українські виробники не дуже переймаються цим фактом, тому що навіть за існуючих цін вони мають досить непогану маржу –  в порівнянні із листопадом ціни на буряк зросли в 2,5 рази. Більш того, продукція сьогодні в 3-3,5 рази дорожча ніж рік тому. А от перекупники, які спробували зірвати «джек-пот» на імпорті, зараз відчувають сильне розчарування. Польські виробники миттєво зреагували підвищенням ціни на активізацію українських бізнесменів, нагадаємо, крім українців, ціни в Польщі підігрівали гуртові покупці з інших країн Східної Європи.

Через неочікуване падіння ціни на внутрішньому ринку, сьогодні значна кількість перекупників в Україні  вимушені продавати буряк в кращому випадку з нульовим прибутком.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-ponesly-vtraty-cherez-naplyv-importnoho-buryaku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати