Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери роблять відмінний бізнес на картопляній горілці

Фермери роблять відмінний бізнес на картопляній горілці

Коли споживачі почали шукати більш зручні в приготуванні продукти, картопля частково втратила свою популярність через необхідність чистити бульби вручну, пише agroxxi.ru.

Крім того, маркетологи макаронних і рисових виробів розробили привабливу упаковку для цих продуктів, а картопля, як і раніше залишилася у скромній тарі, продовжуючи втрачати частку на ринку. Але якщо де убуде, то десь і прибуде. Заповзятливі фермери знайшли спосіб, як заробити в незайнятій ніші.

«Люди зараз ігнорують картоплю і забули, наскільки вона універсальна, – розповідає Сьюзі Дейлі, власниця невеликої картопляної компанії в Тасманії. – У школах більше не вчать дітей, як приготувати на цілу сім’ю. У наші дні люди так зайняті, що вони не хочуть стояти і чистити картоплю, а потім чекати, поки вона приготується. Але ситуацію можна змінити. Варто тільки додати трохи креативу!»

Сама Сьюзі вирішила креативити, коли шукала спосіб застосування її картоплі другого сорту.

«Ми з чоловіком почали вирощувати картоплю близько 30 років тому і розвивалися досить повільно, поставляючи миту картоплю у великі супермаркети Австралії. Ми виявили, що у процесі виробництва у нас залишається досить побитої картоплі, яка при цьому зберігає гарну якість. Я стала думати, як ми могли б використовувати нашу картоплю другого сорту замість того, щоб годувати нею корів, – розповідає Сьюзі. – Спочатку ми придумали ряд готових страв для розігрівання в мікрохвильовці. Це проста і смачна їжа. У нас також є лікеро-горілчаний завод, де робиться картопляна горілка і джин. Цією частиною бізнесу керує дочка Рубі».

Досить швидко картопляна горілка від фермерського сімейства стала дуже популярною в Австралії.

У минулому році Рубі взяла зразки горілки і джина з тим, щоб презентувати їх на виставці в Гонконзі. Інтерес до продукту був настільки великий, що тепер фермери роздумують, як розширитися, щоб забезпечити картопляним алкоголем всіх бажаючих. Замовлення надходять практично постійно, а на лікеро-горілчаному заводі випуском картопляного алкоголю займаються всього три людини.
 

Перегляди: 23
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-roblyat-vidminnyj-biznes-na-kartoplyanij-horilci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати