Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери розповіли, чому і надалі палитимуть стерню на полях

Фермери розповіли, чому і надалі палитимуть стерню на полях

Мітингуючі стверджують, що разом зі стернёй горять і численні лісонасадження та гинуть тварини. Фермери у свою чергу пояснили чому вони це роблять і будуть продовжувати, пише agro-yug.com.ua.

Виступив на мітингу і представник аграріїв, який закликав присутніх не узагальнювати всіх фермерів. За його словами, стерню підпалюють лише «паршиві вівці» серед хліборобів, а в масі своїй фермери ніколи собі такого не дозволять.

Однак в коментарях в соцмережі, де учасники мітингу обговорювали подальші дії, з’явився коментар, в якому дії фермерів-паліїв аргументувалися мовою цифр.

«Палили і палити будуть, тому як ДП коштує 28грн/л, як показав цей посушливий рік, операція дискування пожнивних решток зжирає не 4-5 л/га га, як в розумній книжці, а до 11 л — земля як камінь, вологи немає. Таких операцій в циклі осінньої обробки 3 або 1 + традиційна оранка», – пояснив Денис Баланюк.

За його словами, аби віришити проблему потрібно ввести аграріям компенсацію у розмірі $30-50/га з місцевого бюджету в обмін на меморандум про особисту відповідальність за землю.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-rozpovily-chomu-i-nadali-palytymut-sternyu-na-polyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати