Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери стали на захист добровольців

Фермери стали на захист добровольців

Голова ГО «Бізнес-Варта» Ольга Матвіїва закликала силові структури не переслідувати добровольців, що ставали на захит фермерів та випустити їх із тюрем, пише kurkul.com.

На пресс-конференції обговорили вибіркову діяльність правоохоронних органів щодо добровольців, що захищали від рейдерства фермерські господарства та тітушок, що намагались їх захопити.

Зокрема власник ФГ «Нива 2010» Олег Трибиненко розповів, що кримінальне провадження по їх справі досі не зрушило з місця.

«Хотілося б провести порівняння по кримінальним справам тітушок, що захоплювали наше підприємство, та по справам добровольців що його захищали. Справу тітушок «спускають на гальмах», а справу добровольців ретельно розслідують. У нас жодній особі по 3 справам не озвучено підозру. А пройшло вже 7 місяців», — розповів Олег Трибиненко.

Нагадаємо, що 26 червня, під час спроби захопити підприємство, місцевими жителями було затримано та передано в поліцію 31 особу, причетну до захоплення. Зневірені в діях місцевої влади та поліції люди звернулися по допомогу до депутатів. На заклик людей відгукнувся народний депутат «Самопоміч», член аграрного комітету Іван Мірошниченко. Він узяв під особистий контроль справу підприємства «Нива-2010». На допомогу місцевим також прибув народний депутат Семен Семенченко із бійцями добровольчого батальйону «Донбас».

Ольга Матвіїва зазначила, що представники владних структур підставляють як фермерів, так і журналістів, і добровольців, що захищають фермерів від рейдерських атак.

«Якби правоохоронні органи, державні реєстратори та прокуратура діяли вчасно та якісно із самого початку — проблема рейдерства гостро не стояла б», — підсумувала вона.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-staly-na-zahyst-dobrovolciv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати