Фермери Тернопільщини кооперуються для вирощування равликів

Фермери Тернопільщини кооперуються для вирощування равликів

Віктор і Тетяна Грицаюки раніше займалися вирощуванням печериць. Олександр та Людмила Олійники з початку війни на сході України переїхали у Шумськ на постійне місце проживання з Росії. Жінка сама з Боложівки, а чоловік теж має родинне коріння з Шумщини. Треті партнери — Іван та Оксана Карп’юки, пише kurkul.com.

Людмила розповідає, що кілька разів пробувала равликів у ресторанах, і їй сподобалося. Про користь равликів і хорошу рентабельність равликових ферм прочитали в інтернеті. Отож, зваживши усі за і проти, взялися за справу.

Робили усе власними силами, нікого не наймали, не просили допомоги, вкладали свої кошти. Вступили у кооператив равлиководів у Тернополі і закупили там мальок. 

Коли почали займатися вирощуванням равликів, дізналися, що на Шумщині вони не єдині, і тепер є партнерами по бізнесу з іншими виробниками.

«У Шумській ОТГ на Тернопільщині є п’ять фермерів-равлиководів. Ми намагаємося реалізувати продукцію спільними зусиллями. Загалом, виходить до 20 т равлика. З такої кількості можна отримати 10 т готового равлика — цього достатньо для всеукраїнського масштабу», — ідеться в повідомленні.

Співпрацюють з подружжям Іванни Бейдель та Андрія Свірського з Угорська, яке має договір на постачання равликового м’яса у Дубно, де його фасують. Уже у Шумськ равлики повертаються маринованими у баночках, а справжнім делікатесом є равликова ікра. Свою продукцію презентують на виставках.

Подружжя Грицаюків, Олійників та Карп’юків, займаючись вирощуванням равликів, могли б продавати їх за кордон. Проте кажуть, що, в першу чергу, хочуть розвинути культуру споживання равликів у своїх земляків. 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-ternopilshchyny-kooperuyutsya-dlya-vyroshchuvannya-ravlykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати