Tempo950x100

Tempo300x100

Фермери вимагають повернути гліфосат

Фермери вимагають повернути гліфосат

Європейський союз повинен вирішити до кінця року питання про те, чи слід продовжувати ліцензування одного з найбільш широко використовуваних у світі «вбивць бур’янів», пише Аграрний тиждень.

Громадські організації стурбовані потенційними ризиками для здоров’я після того, як агентство по боротьбі з раком Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міжнародне агентство з дослідження раку класифікували гліфосат як «ймовірно канцерогенний».

Французька група виробників олійних культур зробила заяву у захист гліфосату: «Нам потрібно мати змогу продовжувати використовувати деякі засоби захисту рослин тому, що альтернативних засобів немає».

Тим не менш, Франція проголосує проти відновлення ліцензування, оголосило міністерство навколишнього середовища країни.

Голосування Німеччини залежить від результатів національних виборів 24 вересня. Канцлер Ангела Меркель, яка балотується на четвертий термін, підтримала гліфосат, але не знайшла достатньої підтримки в своєму коаліційному уряді.

«Ми дуже сподіваємося, що з новим урядом з’явиться нове схвалення гліфосату», — сказав Вольфганг Фогель, голова німецької асоціації олійних культур UFOP. — Фермерам було б дуже складно, якщо б їм довелося відмовитися від гліфосату».

Франція і Німеччина, два значущих члена ЄС і найбільші виробники зерна, раніше утрималися від голосування з приводу долі препарату.

Питання про гліфосат у Франції тепер «чисто політичний», сказав Фогель, оскільки громадські дослідження як на рівні Франції, так і на рівні ЄС, говорять про те, що гліфосат не слід класифікувати як речовину, що викликає рак, сказав він.

Виробники зернових випустили окрему заяву про те, що позиція Франції була «абсолютно неприйнятною» в той час, коли фермери страждають від різкого падіння доходів із-за низьких цін на зерно.

Французьке аналітичне агентство Ipsos заявило, що заборона на гліфосат обійдеться французькому зерновому сектору в 1,1 мільярда євро (1,3 мільярда доларів) і в 900 мільйонів євро для виноробів. За оцінками аналітиків, Monsanto може втратити до 100 мільйонів доларів, якщо гліфосат заборонять в Європі.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/fermery-vymahayut-povernuty-hlifosat
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати