Tempo950x100

Tempo300x100

Французький агрохолдинг має намір збільшити земельний банк в Україні

Французький агрохолдинг має намір збільшити земельний банк в Україні

Французька група AgroGeneration з активами в Україні розглядає можливість збільшення земельного банку, планує оновити техніку в 2018 році. Про це повідомив віце-президент компанії Сергій Булавін, пише delo.ua.

“Ми розглядаємо можливість збільшення земельного банку і плануємо оновлення техніки. Оновлення техніки істотно впливає на економічну ефективність. Проводячи планові оновлення техніки, агрокомпанія скорочує витрати на обслуговування і ремонти, знижує ризики невиконання виробничих планів із-за раптових поломок”, — сказав він.

Крім того, як повідомив віце-президент, в 2017 році був проведений незалежний аудит технологій групи та внесено ряд удосконалень.

“Ми придбали нове і відновили старе обладнання на $6,5 млн. Завдяки цим змінам і прогнозу цін на нашу продукцію, вирощену в сезоні 2017-2018 року, ми ухвалили рішення розширити площі під озимими приблизно на 10% від загального розміру земельного банку — приблизно до 48 тис. га. Ці площі розподілені між усіма нашими господарствами в Харківській, Сумській, Житомирській, Тернопільській і Львівській областях, на них посіяні озимі пшениця, ріпак і ячмінь”, — сказав Булавін.

Він також додав, що структура полів під яровими культурами також переглянута на підставі прогнозу цін.

Головним завданням компанії на найближчий час, за словами Булавіна, є отримання максимальної економічної ефективності.

“Саме для цього в 2017 році ми проінвестували навчання наших спеціалістів за програмою Lean Six Sigma, впровадження в компанії цієї технології. Зараз в роботі — близько 50 проектів, пов’язаних з отриманням додаткової ефективності. Велика частина з них буде завершена в 2018 році, і буде дано старт таких проектів”, — зазначив він.

Французька група AgroGeneration заснована в 2007 році. Спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних культур. В Україні в даний час опрацьовує близько 120 тис. га.

В жовтні 2013 року AgroGeneration завершила злиття з українською аграрною компанією Harmelia.

AgroGeneration в 2016 році отримала 0,888 млн євро чистого збитку, що у дев’ять разів менше, ніж за 2015 рік, її виручка збільшилася на 3% — до 60,26 млн євро.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/francuzkyj-ahroholdynh-maye-namir-zbilshyty-zemelnyj-bank-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати