Tempo950x100

Tempo300x100

Французький досвід в українському агробізнесі

Французький досвід в українському агробізнесі

AR: Якими здобутками може пишатися компанія “Євраліс-Україна” за 10 років успішного ведення бізнесу?

Свою історію ми розпочали із інвестицій в насіннєвий завод, який знаходиться в Черкаській області. Далі наша компанія продовжила свої інвестиції у два господарства, майже 3,5 тисячі га, на яких ми сьогодні вирощуємо гібриди кукурудзи, соняшника та сої. Якщо говорити про загальні досягнення “Євраліс-Україна”, то на сьогодні можу говорити, що компанія дійсно стала популярною в межах українського фермерства, наша частка на українському ринку вирощування соняшника становить 10%. Кожен 10 га соняшника в Україні засівається насінням компанії “Євраліс”. Стосовно сегменту кукурудзи в Україні, наша компанія є одним із основних лідерів у галузі насінництва і продажу кукурудзи – 7% частки ринку, або кожен 12 гектар.

“Євраліс-Україна” входить до складу групи компаній Євраліс. Ця компанія – кооператив, який був створений у 1936 році, в минулому році ми святкували 80-річчя створення компанії, а цьогоріч святкуємо 10-річчя функціонування “Євраліс-Україна”.

[[{“fid”:”173055″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“height”:”360″,”width”:”480″,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

AR: Є якісь особливі французькі технології, які ваша компанія використовує також в Україні?

Індикаторами нашого успіху можна перш за все вважати французьку генетику і якість нашої продукції, яку ми пропонуємо на ринку України. По-друге, “Євраліс-Україна” має вертикально інтегрований цикл виробництва – в Україні ми маємо свій департамент науки, де тестуються всі наші продукти на адаптацію до українського клімату, регіонально. Український фермер вирощує продукцію в континентальному стресовому кліматі. Ті продукти, які найбільш адаптовані для європейського океанічного клімату, не підходять для українського, тому ми виводимо ту генетику, яка найбільш адаптована для українського ринку. Окрім того, повний цикл виробництва знаходиться в Україні, починаючи з польової мультиплікації гібридів. Ми контролюємо весь цикл виробництва, і, відповідно, якість на кожному етапі. І, звичайно, маємо сильну команду комерсалізації, ми не продаємо напряму фермеру, ми створюємо попит нашими регіональними представниками і продаємо насіння через дистриб’юторів, наших партнерів.

AR: Техніку якої компанії використовує “Євраліс-Україна” і чому саме її?

Виробництво ділянок гібридизації трохи відрізняється від товарних посівів, тому ми використовуємо спеціалізовану техніку, яка спеціалізується на виробництві насіннєвих продуктів. Партнерство із KUHN зумовлено тим, що ми хочемо запропонувати нашим клієнтам повний цикл послуг, який використовується і на товарних посівах.

AR: Про плани на майбутнє.

Ми маємо амбіційні плани в Україні, ми хочемо рости, хочемо, щоб насінням компанії “Євраліс-Україна” засівалося ще більше га української землі. Плануємо розширення нашої частки ринку до 20% у сегменті соняшника і до 15% у сегменті кукурудзи. Також сподіваємося, що насіння, вироблене в Україні, експортуватиметься в ЄС. Цьогоріч, порівняно із минулим роком, на 70% ми збільшили продаж соняшника, і на 45% збільшили продаж кукурудзи.

 
Ексклюзивно для AgroReview
Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/francuzkyj-dosvid-v-ukrayinskomu-ahrobiznesi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати