Tempo950x100

Tempo300x100

Гарбузове насіння принесе фермеру до 15 тис/га

Гарбузове насіння принесе фермеру до 15 тис/га

Про це пише kurkul.com.

Технологія вирощування гарбуза є традиційною і майже незмінною впродовж тривалого часу. Однак, вона потребує додаткових зусиль і витрат, зокрема в частині залучення трудових ресурсів.

Витрати на оплату праці, а також вартість насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів складуть близько 10 573 грн/га площі. Найбільшою статтею витрат стане оплата праці, оскільки збір гарбузового насіння потребує спеціального трактора і додатково 10 працівників для його обслуговування.

Розрахункові витрати на доробку насіння до товарної кондиції складуть 332 тис. грн. До цієї суми входять вартість техніки, необхідної для обробки насіння та ціна використаної електроенергії.

За урожайності гарбуза в межах 50 т/га і середній ціні продажу 60 грн/кг насіння, фермер може отримати прибуток у розмірі 12 788 грн/га. При дещо вищій урожайності 55 т/га — 15 788 грн/га.

Час, за який окупляться інвестиції у сільгосптехніку та спеціальне обладнання для обробки насіння, може скласти від 2 до 4 років, залежно від маркетингової стратегії та кон’юнктури ринку.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/harbuzove-nasinnya-prynese-fermeru-do-15-tysha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати