Гастрономічний туризм або як подвоїти прибутки власного бізнесу

Гастрономічний туризм або як подвоїти прибутки власного бізнесу

150 млрд доларів cкладає щорічний дохід від гастрономічного туризму у світі. З цієї суми тільки 12 млрд. євро витрачають туристи у своїх подорожах Італією лише на вино та продукти. Такі цифри наводить проект “Географічні зазначення в Україні“, пише Agri-gator.

Фахівці проекту зазначають, що щоденно звичайний турист у Європі витрачає 50 євро, а гастрономічний турист – 200 євро. Зважаючи на такі цифри, гастрономічний туризм, на думку фахівців проекту, є привабливою нішею для виробників харчових продуктів.

“Гастрономічний туризм є видом туризму, який сьогодні у світі розвивається найшвидше. І надзвичайно цікавим з точки зору прибутків. Чому так?

Уявіть собі ситуацію, що ви виробник вина. У вас є два варінти: продавати пляшки з вином ресторанам та магазинам, або ж забезпечити постійний потік туристів і продавати послугу дегустації ваших вин безпосередньо на виробництві? (Звичайно, одне не виключає другого).

Продаючи вина у магазини та ресторани, до ваших витрат будуть відноситися ті, що пов’язані з доставкою, якісь знижки дистриб’юторам, маркетингові витрати (особливо, якщо продавати вино до великих мереж)”,- зазначили у проекті “Географічні зазначення в Україні”.

Для прикладу,  продаючи пляшку вина за 100 грн. щоб заробити 1000 грн. доходу, природньо, треба продати 10 пляшок. Якщо ж продавати послугу дегустації, її вартість може становити ті ж самі 100 грн. з особи. І навіть, якщо це буде дегустація 5 різних вин, то одну пляшку вина дегустаційними порціями можна розділити на 10 осіб.

“Тепер рахуємо: щоб запезпечити дегустацію на 10 людей, вам потрібно відкоркувати 5 пляшок. Їхня сумарна вартість – 500 грн., а ваш дохід – 1000 грн., оскільки ви продали 10 послуг по 100 грн. Тобто, щоб заробити ті ж самі 1000 грн., вам достатньо продати 5 пляшок, а не 10. Звичайно, сюди ж треба додати оплату праці сомельє, що проводить дегустацію, вартість води, крекерів, інших закусок”,- вважають фахівці.

При цьому вони визнають, що наведені розрахунки дуже умовні, і є багато речей, які потрібно прораховувати зазделегідь. Якщо мова йде про велику виноробню, то продати таким способом весь обсяг виробництва неможливо, але це сприятиме формуванню позитивного іміджу виробника. Наприклад, Центр культури вина «Шабо» щорічно відвідують 50 тисяч туристів. І за статистикою, кожен турист розповідає про свої враження від відвідування щонайменше десятьом друзям.

“Відкрийте фірмовий магазин зі своїми винами на території виноробні. Практика показує, що кожен другий відвідувач після дегустації купує вино додому у якості сувеніру з виробництва”,- дають поради виробникам із створення успішного бізнесу фахівці проекту.

При цьому зазначається, що після дегустації туристам зазвичай хочеться щось з’їсти. “Пропонуйте ресторани з місцевою їжею. Немає інвестицій на повноцінний ресторан? Запропонуйте набір з традиційних місцевих закусок (кошик з сирами, м’ясом, хлібом, тощо) та продавайте послугу “пікніків з видом на виноградники”.

Ситі туристи будуть зацікавлені розігнати пару набраних за обідом кілограмів та охоче орендуватимуть у вас велосипеди, щоб здійснити невеличку прогулянку по місцевості.

Не люблять велосипеди? Розробіть невеликий квест територією вашого селища, де за GPS-координатами туристи знаходитимуть історичні чи просто цікаві місця, або місця, де ви щось заховали”,- зазначили фахівці.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hastronomichnyj-turyzm-abo-yak-podvoyity-prybutky-vlasnoho-biznesu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    Польська залізниця готується до виходу на український ринок. Хочуть працювати на прикордонних терміналах

    Україні потрібно напрацювати умови для привабливості інвестицій у біометан

    Сольський прокоментував підозру від НАБУ: вже є рішення судів

    БІЛЬШЕ НОВИН