Tempo950x100

Tempo300x100

Хава наґіла! Чим Україна може нагодувати Ізраїль

Хава наґіла! Чим Україна може нагодувати Ізраїль

Щорічно Ізраїль витрачає на імпорт плодоовочевої продукції приблизно 400-450 млн. доларів США. При цьому експорт цієї групи товарів сягає майже 1 млрд. доларів. Тому постачати продукцію до Ізраїлю буде нелегко – адже ця країна є нетто-експортером плодоовочевої продукції преміальної якості, і конкуренція на ринку є досить високою, а вимоги до якості – ще вищими.

Наразі Україна практично не постачає плодоовочевої продукції до Ізраїлю. Незначні обсяги замороженої дикорослої чорниці та суниці садової на загальну суму близько 70 тис. доларів – це все, чим ми можемо похвалитися в експорті до Ізраїлю сьогодні.

[[{“fid”:”327066″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Поряд з цим, після підписання договору про вільну торгівлю, на думку УПОА, Україна могла б постачати до Ізраїлю значні обсяги наступних товарів:

1. Волоські горіхи. Зараз майже 100% горіхів Ізраїль імпортує в лущеному вигляді з США на суму близько 37 млн. доларів США. Україна, при цьому, є найбільшим експортером цього продукту в Європі, але до Ізраїлю продукцію не постачає взагалі.

2. Яблука. Ізраїль імпортує до 25-30 тис. тонн яблук щорічно, переважно преміального цінового сегменту з США та Італії, а поза сезоном – з Аргентини. В той же час, досить значні обсяги дешевшого яблука надходять також з Туреччини, Китаю та Іспанії. Україна цілком може претендувати на середній ціновий сегмент, та може реально постачати до 5-7 тис. тонн яблук на рік в перспективі.

3. Заморожені та свіжі ягоди – Ізраїль їх імпортує, переважно, з Китаю, Польщі, Сербії та Бельгії на суму близько 12 млн. доларів на рік. Тут для України абсолютно точно є ніші.

4. Цибуля. Зараз майже 100% цибулі імпортується до Ізраїлю з Нідерландів на суму близько 2,5 млн. доларів. Україна може зайняти частину цього ринку.

5. Майже 100% помідорів Ізраїль імпортує з Туреччини, і витрачає на це 17 млн. доларів США на рік. В літній період, коли місцеве виробництво в Ізраїлі та Туреччині ускладнено в зв’язку з високою температурою повітря, Україна могла б постачати томати на цей ринок.

Взагалі варто зазначити, що Ізраїль має відносно високий рівень доходів населення, є країною з досить стабільною економікою. Тому торговельні відносини з Ізраїлем можуть дати можливість стабільної роботи упродовж тривалого часу.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hava-nagila-chym-ukrayina-mozhe-nahoduvaty-izrayil
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати