Tempo950x100

Tempo300x100

Генпрокуратура провела обшуки у найбільшому агрохолдингу

Генпрокуратура провела обшуки у найбільшому агрохолдингу

Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Протягом декількох годин співробітники не могли потрапити  на свої робочі місця, було заблоковано роботу підприємств. Крім цього, наразі заблоковані окремі рахунки декількох виробничих підрозділів, що входять до структури компанії.

“Ми розглядаємо означені дії силових структур як надмірні і необґрунтовані.  Корпоративне управління підприємствами «Астарти» відповідає всім принципам прозорості. Компанія сьогодні, як і завжди, конструктивно співпрацювала з регуляторними органами щодо надання свідчень, пояснень і документації. Тому застосування «силових» сценаріїв є повністю необґрунтованим, виглядає як непрофесіоналізм, або відкритий тиск на бізнес”, – заявили в компанії..

 «Астарта» – це публічна міжнародна компанія, акції якої з 2006 року лістинговані на Варшавській фондовій біржі. Серед акціонерів компанії є низка відомих  міжнародних інвестиційних фондів, які довіряють менеджменту і вірять у зростання економіки нашої країни, незважаючи на складні часи. «Астарта» також користується довірою і підтримкою міжнародних банків, зокрема ЄБРР і МФК, які вже багато років фінансують нові проекти компанії.  В цілому, за останні 10 років «Астарта» вклала у розвиток цукрового і агропромислового бізнесу в нашій країні понад 400 мільйонів доларів.

Наразі всі виробничі процеси на підприємствах компанії відбуваються у звичайному режимі. “Ми очікуємо, що за декілька днів всі тимчасові обмеження будуть зняті та вживаємо заходи для уникнення в майбутньому таких, на наш погляд, надмірних дій з боку регулюючих установ. Переконані, що це не завадить нам досягти високих планових показників у відповідальний період цукроваріння та осінньої польової кампанії.

Дії силових органів, які мали місце сьогодні, є першим прецедентом за всю майже 25-річну історію компанії. На наш погляд, такі випадки вкрай негативно впливають на інвестиційний клімат в країні, підривають довіру з боку інвесторів.  Керівництво ТОВ фірма «Астарта-Київ» звернулося до Генеральної прокуратури та керівництва країни щодо неприпустимості силового тиску на бізнес та оскаржує неправомірні дії у встановленому законом порядку”, – йдеться в офіційній заяві компанії.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/henprokuratura-provela-obshuky-u-najbilshomu-ahroholdynhu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    19 Березня

    В Україні посилили вимоги до якості м’яса, молочних продуктів та ковбасних виробів, які постачатимуться для ЗСУ

    Чехія пропонує ЄС заборонити імпорт російського та білоруського зерна

    Супермаркети показали, як змінилися ціни на рис, макарони та борошно у березні

    Український ринок масла вже не залежить від імпорту

    На частку українського транзитного зерна у Польщі припадає 10% – польські ЗМІ

    Ціни на українську соняшникову олію в портах досягли максимуму від початку сезону

    Ціни на м’ясо в Україні: скільки коштують курятина та свинина

    Бізнес зазнає збитків: затримки швидкопсувних товарів на кордоні збільшились до 7 діб

    18 Березня

    Майже 25 млн гривень виплатили 5 господарствам на сади і теплиці

    На Донеччині посівні площі після 24 лютого 2022 року зменшилася втричі

    БІЛЬШЕ НОВИН