Геокадастрова карта заповнена лише на 60%

Геокадастрова карта заповнена лише на 60%

Про це заявив представник Аграрної партії, експерт із питань адміністративно-територіальної реформи Денис Марчук, пише agro-yug.com.ua.

Він констатував, що за роки незалежності України ніхто не запропонував законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення – ні Кабінет Міністрів, який щороку бере на себе зобов’язання до 1 березня наступного року запропонувати такий законопроєкт із 2016 року; ні профільний аграрний комітет.

«Проблема в тому, що в нас немає профільного міністра аграрної політики, ми вже три роки маємо в.о. У нас немає голови профільного комітету. Ми вже три роки маємо виконуючого обов’язки. Тобто люди працюють, але відповідальність за політичні процеси в аграрному секторі в нас немає з кого взяти», – заявив Денис Марчук.

Він наголосив, що у земельних відносинах мають бути чіткі правила, проте їх на сьогодні ніхто не запропонував. Денис Марчук, коментуючи питання щодо інвентаризації земель, зауважив, що з моменту формування геокадастрової мапи нині її заповненість становить лише 60%.

«40%– це білі плями на геокадастровій мапі, а це ми оцінюємо від 4 до 5 гектарів землі, які сьогодні не внесені до цієї карти», – повідомив експерт та додав, що за правилами ця земля має належати сільським, селищним радам або об’єднаним територіальним громадам.

З його слів, велика кількість цих земель сьогодні зосереджена довкола державних підприємств, які функціонують як неприбуткові організації, що ідуть «у мінус».

«Але є більша проблема – ми не знаємо, між ким розподілена ця земля, тому ми говоримо – проведімо інвентаризацію земель запасу, резерву, ми присвоїмо кожній кадастровий номер», – закликав Марчук.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/heokadastrova-karta-zapovnena-lyshe-na-60
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати