Tempo950x100

Tempo300x100

Гереги можуть придбати понад 25% у ViOil

Гереги можуть придбати понад 25% у ViOil

Кіпрська Renvior Trading Limited, власниками якої є народний депутат Олександр Герега та його дружина Галина, може придбати частку в Vioil Holdings Limited (острів Мен), що забезпечує перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії.

Про це повідомляється на сайті Антимонопольного комітету України (АМКУ), пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, Renvior Trading Limited спільно з Ercos Global Ltd. (Британські Віргінські острови) також зробили запит до АМКУ щодо дозволу на отримання спільного контролю над Vioil Holdings Limited.

«Інтерфакс-Україна» поки не вдалося отримати додаткові дані про можливі угоди, тому що інформація про Vioil Holdings Limited і Ercos Global Ltd у відкритих джерелах відсутня.

Агентству також поки не вдалося зв’язатися з промисловою групою ViOil для отримання інформації про можливий зв’язок з Vioil Holdings Limited й отримати коментарі.

Разом із тим назва Vioil Holdings Limited співзвучна назві промислової групи ViOil, створеної Віктором Пономарчуком у 2006 році на базі аграрних активів промислової групи «КМТ», яка нині входить до трійки найбільших виробників рослинних олій в Україні.

Наразі ViOil належить 13 зерносховищ загальною потужністю 360 тис. тонн. Два її олійно-жирових комбінати (Вінницький і Чернівецький) можуть переробляти 1,1 млн тонн насіння олійних на рік.

У 2011 році ViOil планувала здійснити IPO на Варшавській фондовій біржі через холдингову компанію VIOIL Holding S.A., проте відклала його з огляду на несприятливу ринкову кон’юнктуру.

Основним власником українських активів групи виступає ТОВ «Вінницька промислова компанія»”, 99% якої своєю чергою належить кіпрській «Вартоміо Холдінгз Лімітед». Бенефіціаром останньої, згідно з даними держреєстра, виступає Віктор Пономарчук.

У липні 2017 року АМКУ дозволив компаніям ТОВ «Епіцентр К» (Київ) і кіпрської Renvior Trading Limited, що належить подружжю Герег, придбати частки в статутних капіталах 10 аграрних підприємств у Черкаській, Київській та Вінницькій областях.

Ще роком раніше «Епіцентр К» придбав 80% «Вінницької аграрно-промислової групи», яка є великим виробником сільгосппродукції. Вона обробляє близько 50 тис. га у Вінницькій та Хмельницькій областях, володіє чотирма елеваторами сумарною місткістю 250 тис. тонн.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/herehy-mozhut-prydbaty-ponad-25-u-vioil
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати