Tempo950x100

Tempo300x100

Гереги побудують елеватор на місці старої нафтобази «ОККО»

Гереги побудують елеватор на місці старої нафтобази «ОККО»

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як стало відомо, на придбаній ділянці в 6,6 га вже в поточному році буде побудовано сучасний елеватор для зерна потужністю 100 тис. тонн.

За оцінкою «Епіцентру К», існуючі в Хмельницькій та Вінницькій областях елеватори покривають лише половину потреб цього регіону в зерносховищах. А так як «Епіцентр» з 2015 року активно розвиває аграрний напрям (бренд «Епіцентр Агро»), наявність власних зерносховищ для них стало нагальною потребою.

Нагадаємо, що в 2016 «Епіцентр» придбав 80% «Вінницької аграрно-промислової групи», яка обробляє землю у Вінницькій і Хмельницькій областях.

У компанії відзначають, що економічна ефективність аграрного виробництва багато в чому залежить від наявності власних елеваторів, особливо якщо земельний банк значний. На сьогоднішній день у «Епіцентру К» він становить 110 тис. га.

«Також цього року розглядається можливість розширення Вінницького елеватора на 72 тис. тонн, Закупненського — на 66 тис. тонн і будівництво нового потужністю 120 тис. тонн в смт Вапнярка Вінницької області», — повідомили в «Епіцентр К».

Нагадаємо, що в 2017 році Олександр і Галина Гереги придбали частки у цілому ряді агропромислових підприємств в Київській, Черкаській та Вінницькій областях. У поточному році група «Епіцентр» планує інвестувати 1,4 млрд грн на будівництво і реконструкцію зернових елеваторів і 665 млн грн на оновлення парку сільгосптехніки.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/herehy-pobuduyut-elevator-na-misci-staroyi-naftobazy-okko
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати