Херсонщина може похвалитися врожаями екзотичних культур

Херсонщина може похвалитися врожаями екзотичних культур

Про це пишуть науковці Херсонського державного аграрного університету на своїй сторінці в Facebook, повідомляє agropolit.com.

Повідомляється, що глобальні зміни клімату дозволяють садівникам області успішно вирощувати такі, здавалося б, примхливі культури як хурма, кизил, інжир та гранат. Деякі жителі Херсонщини вже можуть похвалитися врожаями цих екзотів.

Так, щедрий урожай хурми у 2018 році зібрав Іван Мринський, декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету.

Хурма — досить унікальна культура, вона не боїться пізніх весняних заморозків, які іноді трапляються на Херсонщині, і не боїться осінніх морозів, так що збирати врожай можна вже в кінці жовтня — на початку листопада, — ділиться Іван Мринський.

Перспективи вирощування хурми та інших поки що рідкісних для південного регіону культур за його словами дуже хороші. На присадибній ділянці можна посадити інжир або навіть гранатове дерево, і вони будуть успішно плодоносити. Цьому сприяє зміна клімату: він стає м’якшим. Окрім цього, вітчизняні селекціонери виводять сорти, адаптовані спеціально до наших умов.

На сьогоднішній день на колекційній ділянці ХДАУ вже росте зизифус, а хурму будемо висаджувати. Робити це можна і восени, і навесні. Єдине — якщо восени садити гранат і інжир, то на зиму їх потрібно вкривати, тому що морози до мінус 20°С градусів вони можуть не витримати, — додає фахівець.

А ось що стосується шкідників, то істотних проблем з ними немає, тому що для Херсонщини такі культури, як хурма, кизил та інші екзоти, ще молоді і до впливу шкідників стійкі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/hersonshchyna-mozhe-pohvalytysya-vrozhayamy-ekzotychnyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати